Anina kuhinja

Valentinove mandljevo čokoladne bajadere

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 6-7 srčkov

Sestavine:

Sestavine za bajadere:
100 gramov keksov
100 gramov mletih mandljev – ali drugih oreščkov
120 gramov masla
60 mililitrov vode
1 čajna žlička vaniljeve paste
1 čajna žlička ruma ali rumove arome
3 žlice sladkorja
+
1 žlica kakava v prahu
1 žlica čokoladnega namaza

Sestavine za čokoladni obliv in okras:
60 gramov sladke smetane
120 gramov temne čokolade
čokoladne mrvice (ali nastrgana čokolada, kokos, oreščki…)
narezane ilofilizirane jagode oblite z belo čokolado

Postopek:

Natisni

Maslo, vodo, sladkor, aromo in vanilijevo pasto dodamo v posodo in na srednji temperaturi segrejemo da se vse sestavine stopijo v enotno tekočino.

Kekse zmiksamo skupaj z mletimi mandlji. Prelijemo s tekočino in zmešamo v enotno zmes. Razdelimo na dva dela in v en del vmešam kakav in čokoladni namaz.

Modelčke namastimo z oljem in najprej nadevamo temni nadev, nato pa še svetlega. Položimo v hladilnik za 2-3 ure.

V primeru da modelčkov nimate, lahko nadev razporedimo v manjši pekač, zmes ohladimo in nato z modelčkom za piškote v obliki srčka izrezujemo srčke. Modelčke najdete tukaj.

Sladko smetano zavremo. Dodamo čokolado in počakamo 5 minut. Premešamo. Prelijemo čez bajadere.

Okrasimo in položimo nazaj v hladilnik za nadaljnih 2-3 ur – lahko tudi čez noč. Vzamemo iz modelčkov in postrežemo.

Valentinovo čokoladno mandljeve bajadere sem pripravljala s pripomočki iz Merkur trgovine. Tudi silikonski srčki so iz tam in jih najdete tukaj.

Za tiste, ki pa nimate časa/možnosti pripraviti teh bajader za valentinovo pa lahko v spletni trgovini MERKUR izberete kakšno drugo darilo za vašega valentina. Trenutno imajo promocijsko kodo VALENTINOVO12 ki prinaša 12% popust in velja od 8.-14.2.2023

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.