Anina kuhinja

Pavlova tortica z malinami in smetano

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 4 ure + 6 ur hlajenja

Količina: tortica premera 24 cm

Sestavine:

Sestavine za beljakove oblate:
200 gramov beljakov – 5 jajc
200 gramov sladkorja v prahu
2 čajni žlički vanilijeve arome
1 žlica koruznega škroba
1 žlica svetlega kisa (alkoholnega ali jabolčnega)
ščepec soli

Sestavine za kremo:
500 ml sladke smetane za stepanje
2 polni žlici mascarpone sira
1 vrečka želatine fix
2-3 žlice limoninega soka
limonina lupinica ene bio limone
1 žlica ruma ali čajna žlička rumove arome
2 polni žlici sladkorja v prahu

Dodatne sestavine:
6-7 žlic Bonne Maman  malinovega džema
dobra pest svežih malin
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Tretjino sladke smetane zmešamo z mascarpone sirom, limoninim sokom, limonino lupinico, rumom in sladkorjem. Preostalo sladko smetano stepamo do mehkega, nato ji vtepemo želatino fix dokler ne postane čvrsta.

Po delih vmešamo smetano k mascarpone mešanici, da dobimo lepo enotno zmes. Pokrijemo posodo in položimo v hladilnik za čas priprave beljakovih oblatov.

Beljake in sladkor v prahu dodamo v posodo in miksamo da dobimo gosto svetlečo zmes. Takrat vmešamo škrob, kis, sol in aromo. Na papir za peko izrišemo velikost oblatov. Papir obrnemo okrog – da se le nežno vidi izris in na izris razmažemo zmes.

Položimo v segreto pečico na ventilacijo na 110 stopinj za 3-4 ure. Po tem času pečico ugasnemo in jo ne odpremo za naslednjih 6 ur. Nato oblate vz

amemo ven in jih pustimo na zraku dokler jih ne potrebujemo.

Na beljakov oblat namažemo džem, nato pa nabrizgamo kremo. Pokrijemo z drugim oblatom in ga spet premažemo z džemom.

Ob robu nabrizgamo kremo, po sredini pa dodamo maline. Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.