Praznični kolač medenjak je slasten, božansko dišeč praznični kolač, ki je preprost za pripravo. Pripravila sem ga v prav posebnem Dr.Oetker pekaču, ki s svojo kvaliteto poskrbi da na koncu kolač kar pade ven iz pekača. Recept pa vam podarja podjetje Fackelmann….
Piškotna makova pita s čokoladnim ganachem
Piškotno makovo pito s čokoladnim ganachem sem pripravljala v prav posebnem Zenker pekaču, ki ponuja obliko, da pečeno pito ali kolač le preprosto nadevamo, ko je že pečena. Nadevamo lahko s svežim sadjem ali pa s takšnimi in drugačnimi nadevi, kot je recimo tokrat, ganache. Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v…
Rižev narastek s hruškami in lešniki
Rižev narastek s hruškami in lešniki je popolna jesenska jed, ko je na pretek domačih hrušk ali jabolk. Pri pripravi mi je pomagal moj najljubši kuhinjski pomagač Boschev Optimum, narastek pa je spekla Boscheva kombinirana parna pečica….
Babičina dobrota po receptu moje mami
Babičina dobrota po receptu moje mami je en mojih najljubših receptov iz otroštva. Namazana z domačo slivovo marmelado je naravnost božanska. Pri pripravi mi je pomagal moj najboljši kuhinjski prijatelj – Boschev Optimum in Boscheva pečica. 🙂…
Lahek skutni jabolčni kolač
Lahek skutni jabolčni kolač sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 5x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla. Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več…
Narobe obrnjen medeni kolač s pomarančami in cimetom
Narobe obrnjen medeni kolač s pomarančami in cimetom je slasten preprost kolač, ki sem ga pripravila na keramičnem pekaču za peko kolačev in pogač znamke Emile Henry. Več o njem najdete tukaj. Pekač je vrhunski in res ni težav da bi se kolač na samo keramiko prijel in bi bila odstranitev težavna. Kolač kar pade…
Praznični Spekulas mandljevi štruklji
Praznični Spekulas mandljevi štruklji so noro slastni domači sladki štruklji, ki so popolna praznična sladica. Z vonji spominja na Spekulas piškote, zato jim sama rečem kar Spekulas štruklji in so zato še posebej primerni za Miklavžev praznik….
Brezjajčne borovničeve vaniljeve kocke s kokosom
Brezjajčne borovničeve vaniljeve kocke s kokosom so super brezjajčna sladica, idealna za praznovanja. Pri pripravi sem uporabljala RUF izdelke….
Kocke iz bučnih semen s kislo smetano in čokoladnim oblivom – brez glutena, primerno za diabetike
Kocke iz bučnih semen s kislo smetano in čokoladnim oblivom, so sladica brez glutena in primerna za diabetike. Namesto moke se uporabljajo mleta bučna semena in namesto sladkorja se uporablja prav poseben sladkor Sugar Sweet, ki je neproblematičen za dvig sladkorja v krvi. Sladica je oblita s posebno zdravo Cavalier čokolade, ki je bogata z…