Anina kuhinja

Pecivo s slivovo marmelado in snegom

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: Za pekač velikosti približno 30x40cm.

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
150 gramov sladkorja
1 žlica Dr. Oetker vanilijeve arome ali vanilin sladkorja v prahu
50 ml jogurta
100 ml mleka
100 ml rastlinskega olja
180 gramov moke
4 rumenjaki
vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
mali ščepec soli in cimeta

Sestavine za kremo:
1 kozarček slivove marmelade
6 beljakov
5 žlic Dr.Oetker sladkorja v prahu

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

V manjši posodo dodamo moko, pecilni prašek, sol in cimet. V merilni lonček izmerimo mleko, jogurt in olje.

Pekač premažemo z maslom.
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo z električnim mešalnikom dokler ne dobimo svetle penaste zmesi.

V rumenjakovo zmes izmenoma presejemo zmešane suhe sestavine in prilivamo tekoče sestavine. Vse sestavine zmešamo in prelijemo v obložen pekač s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 25 minut. Biskvit je pečen, ko iz njega potegnemo čist zobotrebec.

Zadnjih 5 minut peke začnemo pripravljati beljakovo kremo.

Beljake skupaj s ščepom soli stepamo do čvrstega. Nato jim dodamo sladkor in jih stepamo še nadaljnih 5 minut.

Biskvit premažemo z marmelado in pokrijemo s snegom.

Pekač položimo nazaj v segreto pečico dokler se vrh beljakov nežno rjavkasto ne obarva – nekje 5-8 minut.

Pecivo ohladimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.