Sestavine:
Sestavine za biskvit:
150 gramov sladkorja
1 žlica Dr. Oetker vanilijeve arome ali vanilin sladkorja v prahu
50 ml jogurta
100 ml mleka
100 ml rastlinskega olja
180 gramov moke
4 rumenjaki
vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
mali ščepec soli in cimeta
Sestavine za kremo:
1 kozarček slivove marmelade
6 beljakov
5 žlic Dr.Oetker sladkorja v prahu
Postopek:
NatisniJajca ločimo na rumenjake in beljake. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
V manjši posodo dodamo moko, pecilni prašek, sol in cimet. V merilni lonček izmerimo mleko, jogurt in olje.
Pekač premažemo z maslom.
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo z električnim mešalnikom dokler ne dobimo svetle penaste zmesi.
V rumenjakovo zmes izmenoma presejemo zmešane suhe sestavine in prilivamo tekoče sestavine. Vse sestavine zmešamo in prelijemo v obložen pekač s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 25 minut. Biskvit je pečen, ko iz njega potegnemo čist zobotrebec.
Zadnjih 5 minut peke začnemo pripravljati beljakovo kremo.
Beljake skupaj s ščepom soli stepamo do čvrstega. Nato jim dodamo sladkor in jih stepamo še nadaljnih 5 minut.
Biskvit premažemo z marmelado in pokrijemo s snegom.
Pekač položimo nazaj v segreto pečico dokler se vrh beljakov nežno rjavkasto ne obarva – nekje 5-8 minut.
Pecivo ohladimo.