Anina kuhinja

Pecivo jajce na oko

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 18-20 minut

Količina: večji in višji pravokotni pekač cca 35x45

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
3 večja jajca ali 4 majhna
14 žlic moke
10 žlic mleka
10 žlic rastlinskega olja
9 žlic sladkorja + 1 žlica vanilijevega sladkorja
1 vrečka pecilnega praška
ščepec soli

Sestavine za kremo:
1 liter mleka
6 žlic sladkorja
2 vanilijeva pudinga
400 gramov kisle smetane

Sestavine za preliv:
200 ml soka od mareličnega kompota
100 ml vode

Ostale sestavine:
15-20 mareličnih polovičk iz kompota
2 vrečki želatine za preliv peciv

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo do čvrstega in jim vmes dodamo ščep soli.

Rumenjakom dodamo sladkor, vanilijev sladkor in jih stepamo do svetlo rumene barve.

Takrat dodamo olje, mleko, moko in pecilni prašek. Na hitro premešamo in po delih vmešamo še sneg.

Prelijemo v dobro namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 17 minut. Če po tem času zobotrebec iz biskvita pride ven čist vzamemo iz pečice, drugače pa pečemo še minuto ali dve.

Marelice dodamo na cedilo da se odtečejo.

Vse sestavine za preliv zmešamo in zlijemo čez vroč biskvit.

Nato skuhamo puding. Dve tretjini mleka segrejemo do vročega. Preostalo mleko zmešamo s praški za vanilijev puding in sladkorjem, ter vmešamo v vroče mleko. Kuhamo da se zgosti, nato pa prelijemo v skledo in pokrijemo s folijo za živila, ter ohladimo.

Ohlajenemu pudingu dodamo kislo smetano in jo zmiksamo da se lepo povežeta. Prelijemo čez namočen in ohlajen biskvit.

Razporedimo marelice. Žele pripravimo po navodilih vrečke. Večinoma se ga zmeša z vrelo vodo. Takšnega malce ohladimo (za nekaj minut) da ni vrelo vroč, vendar mora še vedno biti kar fino topel in tekoč. Takega počasi in nežno z zajemalko prelijemo čez biskvit.

Pecivo čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan režemo in postrežemo.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]