Anina kuhinja

Mala pica s popečenim lososom na maslu

 

 

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 2 osebe. Za manjšo pico.

SESTAVINE:

– 200 g moke
– 0,8 dcl vode
– 2 žlici mleka
– 1 čajna žlička sladkorja
– polovica čajne žličke soli
– 3 žlice olja
– 1/3 kocke kvasa
– 1/3 lososovega fileja ( lahko tudi manj odvisno od željene količine)
– 1-2 pesti sira
– kečap
– 2-3 rezine šunke
– origano
– 1 žlica masla

OPIS PRIRAVE:

    Najprej na štedilnik damo mleko kateremu dodamo sladkor, in ga pogrevamo dokler ne postane topel (ne sme biti vroč!). Potem mleko odstavimo in mu dodamo kvas, ki ga rahlo razdrobimo. Vse to pokrijemo s servetom in pustimo 5minut da kvas vzide. Medtem v posodo vsujemo moko, in ob robu okrog nje damo sol, da ne bo prišla v stik z kvasom. Nato ob robu zlijemo še olje ter na sredini naredimo luknjico kamor potem zlijemo mleko s kvasom, in tako preprečimo stik z soljo. vse to narahlo vmešamo tako da mešamo iz sredine posode proti robu. Ko se sestavine sprimejo jih z rokami močno zgnetemo dokler testo ni lepo mehko in se ne prijema več vaših prstov. Če boste dobili občutek da je testo trdo, dodajte malo tople vode in ga dobro zgnetite dokler se neha prijemati prstov . Testo nato dajte počivati za 1 uro na toplo (priporočam v pečico na 50 stopinj). V primeru da nimate toliko časa, vzhajajte testo toliko časa kolikor si ga lahko privoščite. Testo mogoče ne bo tako mehko ampak, prav slabo tudi ne bo 😉
Testo razvaljajte ali oblikujte z rokami v obliko kroga. Nato ga najprej namažite s kečapom, obložite s šunko in sirom. Vse skupaj položite v pečico za 20 minut na 200 stopinj.Med peko na ponvi segrejte maslo in na njem popečite narezan lososov file. Rezine lososa nato razporedite po pečeni pici.

Dober tek!