Anina kuhinja

Krompirjevi njoki v golažu na grahovem pireju

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri

Količina: 4 osebe

Sestavine:

350 gramov krompirjevega pireja (sveže kuhanega ali tistega, ki vam je ostal od prejšnjega kosila)
2 jajci iz Eurospina
200-260 gramov pirine ali navadne moke iz Eurospina
1 zravnana čajna žlička soli (to izključimo, če uporabimo pire krompir od kosila, ki je že slan)

350-400 gramov govejega mesa
2 čebuli
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
ščep črnega popra – po okusu
1 čajna žlička marelične marmelade – opcijsko
2 manjša lovorjeva lista
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata znamke Delizie dal Sole iz Eurospina
1 zvrhana žlica moke iz Eurospina
1 dcl rdečega vina – opcijsko

400 gramov zarmznjenega ali konzerviranega graha iz Eurospina
bel poper in sol po okusu

Postopek:

Natisni

Meso narežemo na manjše koščke. Čebulo prav tako narežemo na drobno. V posodo dodamo nekaj žlic olja in na njem popražimo čebulo. Malo jo posolimo, da se hitreje spusti in jo pražimo da se malo zlato rjavkasto obarva. Takrat dodamo meso in pražimo da se to zapeče. Takrat vmešamo sladko papriko, ter jo nekaj sekund pražimo, nato pa prilijemo vino. Nato pa dolijemo vodo, da vsebino za 2-3 cm pokrijemo. Dodamo sol, lovorjeva lista, poper, marelično marmelado in kuhamo na nizkem ognju 1-2 uri. Po tem času se lotimo njokov.

Krompirjev pire pretlačimo da je fin in mu vmešamo stepeni jajci z vilico. Dodamo sol in 200 gramov moke. Premešamo in pretresemo na pomokano kuhinjsko površino. Dodamo še nekih 30 gramov moke in oblikujemo hlebček ki mora biti zelo mehak in na sredini pocast. Po potrebi dodamo še malo moke, nato pa ga razdelimo na 4 dele in vsak del oblikujemo v tanki svaljek. Svaljek narežemo na manjše njoke. Te kuhamo v soljenem kropu toliko časa da priplavajo na površino, nato jih s penovko odložimo na cedilo.

Ko skuhamo vse njoke v krop dodamo zamrznjen grah in ga kuhamo 5 minut. Prihranimo 1-2 dcl vode. Grah odcedimo in mu dodamo del vode, ter ga spasiramo. Po okusu do željene teksture dolivamo še malo vode v kateri se je kuhal.

V manjši kozarček zmešamo dcl vode z moko in paradižnikovim koncentratom in vlijemo k golaž omaki, da se zgosti. Vanjo vmešamo njoke.

Na krožnike dodamo grahov pire in na vrh dodamo njoke v omaki.

Za ogled vseh ugodnosti trgovine Eurospin, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.