Anina kuhinja

Mehiške enchilade z mletim mesom in pisanimi paprikami

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 20-30 minut

Količina: 5 enchilad

Sestavine:

Sestavine za nadev:
1 rdeča ali rumena čebula
300-350 gramov mletega mesa (govedine ali mešanega)
1 rumena paprika
1 zelena paprika
1 rdeča paprika
2 stroka česna
1 konzerva Bufo mešanega bio fižola
1 čajna žlička sveže narezanega peteršilja (ali 1/2 čajne žličke suhega)
količina Bufo Jalapenos feferonov po okusu

Sestavine za omako:
1-2 žlici Bufo bio sončničnega olja
2 stroka česna
660 gramov Bufo bio celih paradižnikovi pelatov (ali ti tukaj)
1 žlica Bufo bio paradižnikovega koncentrata
vsaj 1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
čili v prahu po okusu
3-4 žlice Bufo sladke Salsa omake

Ostale sestavine:
5 Bufo bio pšeničnih tortilj
1-2 pesti Bufo koruznega čipsa z nacho sirom
1-2 pesti naribane topljive mocarele ali čedar sira

Postopek:

Natisni

Na žlici olja popražimo česen, skupaj s koncentratom, sladko papriko v prahu in čilijem v prahu. Ko česen zadiši prilijemo pelate in 1 dcl vode, ter dodamo Salsa omako in sol. Pokrito kuhamo vsaj 15 minut. Potem spasiramo in po okusu dosolimo in osladkamo s sladkorjem.

Ponev segrejemo in na njej brez dodatnih maščob popražimo mleto meso. Ko to spusti maščobo in se malo popeče, dodamo drobno narezano čebulo. Posolimo in jo pražimo, da se spusti. Takrat vmešamo narezane paprike in česen. Pražimo nekaj minut, da se paprike malo omehčajo. Takrat vmešamo mešani fižol, peteršilj in feferone. Premešamo in po okusu dosolimo, ter odstavimo.

Na dno pekača prelijemo del omake, da dno dobro prekrijemo. Čezenj nalagamo nadevane tortilje, da je pladenj poln. Prelijemo s preostalo omako. Po sredini potresemo nariban sir in položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 10-15 minut, da se sir stopi in robovi tortilj hrustljavo zapečejo.

Čez pečene tortilje nadrobimo koruzni čips in potresemo še malo sveže narezanega peteršilja.

Postrežemo samostojno ali poleg različnih oblik pripravljenega krompirčka.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.