Anina kuhinja

Svinjski medaljoni v kremni omaki s panceto

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
600 gramov svinjske ribice + sol in poper
1 žlica oljčnega olja
10 rezin pancete
300 ml smetane za kuhanje
200 ml vode ali juhe
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
črni poper po okusu
2 stroka česna
1 žlica masla
1 polna pest naribanega parmezana
sveži ali suhi peteršilj

Postopek:

Natisni

Svinjsko ribico pol ure pred pripravo zvamemo iz hladilnika. Narežemo jo na rezine debeline dobrega centimetra. Posolimo, popopramo in pustimo da se otopli na sobno temperaturo.

Ponev segrejemo. V kolikor imamo Tefalovo ponev, počakamo da se indikator toplote Termo-spot obarva rdeče. Takrat dodamo narezano panceto na manjše koščke in olje. Pražimo da se hrustljavo zapeče, nato pa jo s penovko umaknemo.

V maščobi od pancete popražimo medaljone. Pečemo jih na vsaki strani neke 2-3 minute, da se zlato rjavo zapečejo.

Takšne umaknemo in pokrijemo z aluminijasto folijo.

V isto maščobo dodamo česen. Ko zadiši prilijemo smetano, vodo, dodamo dve tretjini pancete (ostalo prihranimo za okras). Solimo, popramo in kuhamo nekih 10 minut.

Nato odstavimo. Vmešamo maslo in parmezan. Dodamo nazaj meso. Okrasimo s hrustljavo, panceto in peteršiljem in postrežemo.

V kolikor želimo kuhano mehko meso in ne polpečeno, vrnemo meso nazaj v omako in ga na nizki temperaturi kuhamo nadaljno dobro uro.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.