Sestavine:
Sestavine za testo:
500 gramov bele pšenične moke
400 ml mleka (čimbolj polnomastnega)
10 gramov soli
1 kocka Fala svežega kvasa
1/2 vrečke Fala kislega testa
30 gramov omehčanega masla
1 žlica sladkorja
1 čajna žlička medu
1 jajce
Sestavine za nadev:
800 gramov piščančjih beder brez kosti in kože
4-5 žlic teryaki omake
2 žlici paradižnikove mezge
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
čilijeva omaka po okusu
1/2 čajne žličke zrnastega česna ali česna v prahu
1 velika ali dve manjši zeleni papriki
žlica masla – za premaz pekača
1 jajce – za premaz
2-3 žlice oljčnega olja – za premaz
Postopek:
NatisniMleko segrejemo do toplega, mu vmešamo med in sladkor in mu nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. Maslo na nizki temperaturi stopimo.
Moko zmešamo s kislim testom. Vzhajan kvas vmešamo k moki. Nato vmešamo še sol in mleko z maslom. Gnetemo 15-20 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.
Pekač premažemo z maslom.
Piščančje meso narežemo na manjše koščke. Papriko prav tako. Na ponev dodamo meso in ga brez dodatnih maščob popečemo. Ko spusti maščobo dodamo papriko in oboje pražimo. Ko je paprika srednje mehka in meso ponekod zlato rjavo zapečeno dodamo vse preostale sestavine in pražimo še slabo minutko, nato pa odstavimo in ohladimo.
Vzhajano testo razvaljamo v 2-3 mm debel pravokotnik. Razmažemo ohlajen nadev in ga zvijemo v rulado. Zrežemo na polžke debeline 2-3 cm – po želji.
Polžke razporedimo v namaščen pekač in pokrijemo s krpo. Pustimo vzhajati 30 minut.
Po tem času premažemo s stepenim jajcem in položimo na zgornjo tretjino segrete pečice na 220 stopinj za 20-25 minut, da se polžki zlato zapečejo.
Zadnjo minuto peke jih premažemo z oljem, da se bodo lepše zapekli in bodo vrhovi lepše hrustali.
Postrežemo.