Anina kuhinja

Nadevane cukini bučke s tuno

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 1-2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
2 manjši cukini bučki
6 čajnih žličk rikote
1 paradižnik
Ščepec origana
½ stroka česna
2x Ščepec soli
6 čajnih žličk naribane mocarele
1 žlica naribanega parmezana
3 konzerve Rio Mare tunine Natura

Postopek:

Natisni

Cukini bučke razpolovimo in izdolbemo.

Naribano mocarelo, ščep soli in parmezan zmešamo. Paradižnik narežemo na drobno. Mu dodamo drobno nariban česen, origano in ščepec soli. Za pekočo verzijo lahko dodamo malo čilija.

Paradižnik razporedimo po dnu bučk. Čeznjega razporedimo rikotin nadev in položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 10-12 minut.

Na pečene bučke dodamo svežo tunino in nekaj listkov bazilike.

Takoj postrežemo.

Nasvet/trik:

Izbiramo drobne majhne cukini bučke, ki imajo tanke lupine in je tako lupina dovolj prijetna za uživanje.

Ker je bučka zelo prilagodljivega okusa, lahko izberemo tudi tunino ki je malo drugačna – naprimer pekočo verzijo ali tisto z limono. 😉

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]