Za 2 osebi.
Čas priprave: 25-35 minut
Sestavine:
– 160 g riža (priporočam arborio)
– 1 mala vijolična čebula
– 2 stroka česna
– 4-6 listov blitve
– 200 g piščančjega mesa (v mojem primeru so bili to ostanki od pečenega piščanca – lahko je tudi piščančje meso iz juhe)
– 1 dcl šampanjca
– 10-12 zajemalk piščančje juhe
– ščepec soli in popra
– ščepec peteršilja in drobnjaka
– 1 žlica masla
– 2-3 žlice naribanega parmezana
Opis priprave:
Čebulo, česen in blitvo narežemo na manjše koščke.
Najprej popečemo čebulo.
Ko zarumeni dodamo blitvo, začimbe, sol, poper in česen, ter meso, če je še surovo. Vse skupaj pražimo dokler se špinača ne spusti.
Potem dodamo meso, če imate že kuhanega (iz juhe ali pečen) in riž.
Ponovno pražimo dokler riž ne postekleni.
Vročino zmanjšamo na srednjo in prilijemo šampanjec.
Ko se pokuha začnemo prilivati juho in sicer zajemalko za zajemalko.
Torej ko zajemalka juhe izhlapi, prilijemo novo. To ponavljamo dokler juhe ne zmanjka oziroma toliko časa, da se riž skuha. To bo približno 20 minut.
Po tem času rižoto odmaknemo in ji dodamo maslo,
ter parmezan, Počakamo da se stopita in postrežemo.
Dober tek! 🙂
Ana, kaj si pa počela na Panču, da so te snemali po končani predstavi? Namreč… izgledalo je blazno smešno. Pa brez zamere 🙂
Snemali smo del ene oddaje. 🙂 Kaj pa je bilo tako smešno? Ah kje nobene zamere, zakaj le. 😉
mmmm tole bom pa sprobala jutri 🙂 ta vikend kuham za svojega dragega, in sedaj izbiram recepte s tvojega bloga. itak, kje pa drugje 🙂 toliko da še jaz povem – ana, super si, redno spremljam tvoje recepte in jih tudi uporabljam. in komaj čakam tvojo oddajo 🙂 bodi tako kul še naprej, in želim ti veliiiiiiiko lepega v kuhariji še v prihodnje 🙂
LP, Nina
Nina, uau, hvala! Hvala za tako lepe besede in podporo. 😉 Mi zelo veliko pomenijo. 🙂
Prelep pozdravček,
Ana