Anina kuhinja

Solata iz rukole, paradižnika in mocarele

Solata iz rukole, paradižnika in mocarele.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 3-4 pesti rukole
– 2 večja paradižnika
– 100 g mocarele
– 3 žlice olivnega olja
– ščepec soli
– 2-3 žlice jabolčnega kisa


OPIS PRIPRAVE:

Rukolo operemo in narežemo vsako pest na tretjine. Če je rukola manjša jo prerežemo na polovico. S tem bomo kasneje solato lažje jedli. Če vam je rukola všeč v polni velikosti, jo pustite tako. Nato operemo paradižnik, razpolovimo, ter vsaki polovici odstranimo zeleni predel, kjer je bil paradižnik odtrgan, ter vsako polovico ponovno razpolovimo ter narežemo na tretjine. Na četrtine narežemo tudi mocareline kroglice, ali pa mocarelo v primeru da je v obliki hlebčka narežemo na manjše kocke. Vsemu skupaj dodamo olje, kis in sol, ter dobro premešamo in postrežemo.

Dober tek!