Rezanje rukole in solate. |
Dodana koruza k solati in rukoli. |
Ribanje feta sira. |
Preliv iz majoneze. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
Za 2 solati – 2 osebi.
– 200 g piščančjega mesa
– 2 pesti češnjevih paradižnikov
– 1 mala zelena solata
– 2 pesti rukole
– 1 mala konzerva koruze
– 2 jajca
– 4 žlice majoneze
– balzamični kis
– ščepec paprike v prahu, soli, sladkorja, popra
– 2 štručki / 2-3 kosi kruha
Zeleno solato in rukolo operemo in narežemo na manje koščke. Nato trdo skuhamo jajca. Skuhana olupimo in počakamo da se ohladijo. Narežemo paradižnik na polovičke, dodamo polovico koruze v eno in polovico v drugo skedo. Vse sestavine razdelimo na polovico in z eno polovico napolnimo eno skledo, z drugo pa ostao skledo.
Piščanče meso popopramo, posolimo in v ponvi segrejemo olje na srednji temeraturi, ter ga pečemo kakšnih 5 minut. Med peko ga obračamo, da se zapeče na obeh straneh enako. ( pečete ga malce dlje, če želite malo bolj zapečenega ) Pečenega ohladimo in ga takšnega nato razrežemo na trakove. Jajca prav tako razrežemo na četrtine.
Vse sestavine razdelimo v posodi. Pečico segrejemo na 200 stopinj in štručke za 10-15 minut postavimo v pečico. Med tem v kozarec zmešamo majonezo, papriko v prahu, sol, malce sladkorja in balzamični kis.
Preliv nato polijemo čez vse sestavine in solati postrežemo skupaj s toplimi štručkami.