Anina kuhinja

Solata iz hobotnice s krompirjem, česnom in čebulo

V ozadju narezan kuhan krompir. Spredaj narezana čebula.

 

V ozadju narezan krompir, čebula, česen. Spredaj skuhana nenarezana hobotnica. ( za lovkami se vidi klobuk )

 

Narezan del hobotnice.

 

Narezane vse sestavine razen peteršilja.

 

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 20- 30 minut
ČAS KUHANJA: približno 2 uri

Za polno večjo skledo.

SESTAVINE:

– 1 kg težka nekuhana hobotnica ( skupaj z drobovjem…)
– 7-8 srednje velikih krompirjev
– 1 srednje velika čebula
– 2-3 stroki česna
– dober šop peteršilja ( narezana količina približno 5 zvrhanih žlic )
– 1čajna žlička soli
– ščep popra
– 6-7 žlic olivnega olja
– 3-4 žlice kisa ( odvisno od želene kislosti solate )

OPIS PRIPRAVE:

Hobotnico najprej skuhamo. Kuhamo jo približno 1 uro in 45 minut. Nato jo malce ohladimo in očistimo. Posebej očistimo lovke in klobuk/glavo. Očiščeno pustimo da se popolnoma ohladi. Skuhamo tudi krompir ( več nasvetov za kuhanje krompirja najdete tukaj ) in ga olupimo, ter pustimo da se ohladi.
Ko sta krompir in hobotnica ohlajena, ju narežemo na drobne kocke. Dodamo tudi na drobne kocke narezano čebulo in česen, ter peteršilj. Dodamo še olje, kis, sol in poper, ter vse skupaj dobro premešamo. Solato postavimo v hladilnik za kakšno uro da se sestavine dobro prepojijo med sabo.

Postrežemo kot samostojno solato, lahko dodamo tudi kruh kot dodatek. Lahko pa jo postrežemo tudi k raznim narezkom.

Dober tek!