Anina kuhinja

Bananin kruh s čokoladnimi kapljicami

Ne vem, kako je pri vas, ampak sama se pogosto zalotim, da kupim preveč banan in takrat se soočam s težavo, da prehitro postanejo preveč zrele. Takšne potem nesrečno počivajo v moji posodi za sadje. No, najboljši način, da se jih v takem stanju porabi, je vsekakor peka. Priprava bananinega kruha je nadvse preprosta in…

Preberi več

Enostavna malinova sladica s smetanovo kremo in krokantom

Vem da maline niso v sezoni. Meni so ostale od snemanja oddaje in ne morem si pomagati, da ne bi recepta delila z vami že zdaj. Vam bo pa prav prišel, ko bo vrt poln teh prelepih roznih lepotičk. 😉 Obožujem maline!!! 😉 Kaj pa vi najraje pripravite iz njih? Za 3 kozarce. Za 3…

Preberi več

Mlečna kaša z jabolki in skuto

Za 4 ramekine / skodelice. Čas priprave: 1 ura Sestavine: – 250 g prosene kaše – 0,6 litra mleka – 1-2 žlici sladkorja – mali ščepec soli – 1-2 žlici masla – 2 jabolka – 2 žlici sladkorja – ščepec cimeta – 4-5 žlic skute – 3 žlice kisle smetane – 2-4 žlice sladkorja –…

Preberi več

Palačinke s skutnim / sirovim nadevom, prelite z džemom

Z veseljem vam sporočam, da je prav ta objavljeni recept moj 500. recept na blogu. 🙂 Skoraj težko verjamem, da jih je že toliko. 🙂 Za 6 nadevanih palačink. Čas priprave: 20-30 minut. Sestavine za palačinke: – 2 jajca – 10 zravnanih žlic moke – 3 žlice olja – 21 žlic mleka – 1 čajna…

Preberi več

Vatikanski kruh

No pa sem se končno spravila spisati recept. Takšen je zgledal moj vatikanski kruhek. Bil je naravnost odličen. Tudi če sami niste dobili podarjenega hlebčka, ga lahko spečete, le sestavine zmešate skupaj in to je to. 🙂 Vatikanski kruhek se na pravi način peče le enkrat v življenju, na hitri način brez podarjenega hlebčka, pa…

Preberi več

Jagodna penasta krema na zmletih piškotih z baziliko

Saj vem, da trenutno jagode niso v sezoni. Brez težav lahko odmrznete zamrznjene. Samo pazite, da jih položite v cedilo čez noč ali vsaj za nekaj ur, da odvečna tekočina steče proč, drugače bo krema preredka. 😉 Meni so ostale od snemanja oddaje in seveda se nisem mogla upreti, da ne bi bi iz teh…

Preberi več

Konkretno čokoladni borovničevi mafini

Po želji lahko vključite polovično ali tretjinsko količino čokolade, vendar vam obljubim, da so teli konkretno čokoladni mafini velikoooo bolj okusni. Samo pojeste lahko enega, ne pa petih. 😉 Če pa boste uporabljali zamrznjene borovnice, potem jih nekaj ur (najbolje čez noč) prej stresite na cedilo, da odteče odvečna voda. Drugače se mafini ne bodo…

Preberi več