Sestavine:
500 ml mleka
1 vrečka vanilijevega pudinga
1 zvrhana čajna žlička koruznega škroba
3 zravnane žlice svetlo rjavega trsnega ali navadnega sladkorja
5 jabolk
1 žlica limoninega soka
limonina lupinica ene bio limone
2-3 dcl vode
ščepec cimeta
Postopek:
NatisniDve tretjine mleka pripeljemo do vretja. V preostalem mleku z metlico zmešamo prašek za vanilijev puding, dve žlici sladkorja in vsebino zmešamo v vrelo mleko.
Med rednim mešanjem kuhamo da se puding zgosti in kuha nekaj minut, nato pa ga prelijemo v kozarčke. napolnimo polovico do dve tretjine kozarčkov. Počakamo da se ohladi.
Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. V ponev dodamo žlico sladkorja in jo razporedimo po dnu. Počakamo da sladkor karamelizira, nato pa dodamo jabolka. Malo jih pražimo, nato pa prilijemo 2-3 dcl vode in dodamo cimet, ter limonino lupinico.
Kuhamo jih 5-10 minut, do željene mehkobe. V manjši posodici zmešamo 50 ml vode s škrobom in limoninim sokom.
Tekočino prelijemo k jabolkom in kuhamo, da se fino zgostijo. Po okusu dosladkamo in prelijemo čez puding.
Vanilijev puding s karamelno jabolčnim nadevom je super preprosta sladica, ki jo bodo oboževali mlajši in starejši.
Pripravljala sem jo s posodami in pripomočki od Fackelmann.