Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Bananina krema

Sestavine na delovni površini. Stepena smetana v ozadju in zmiksana banana spredaj. Bananina krema. V ozadju nadevana v čokoladnih palačinkah. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2-2,5 dcl kreme. SESTAVINE: – 1- 1,5 dcl smetane za stepanje– 1 polna žlica sladkorja– 1 vanilin sladkor– 1 dobro zrela banana OPIS PRIPRAVE:   Smetano stepemo z električnim…

Preberi več

Čokoladne palačinke

Sestavine na delovni površini. Čokoladna zmes za palačinke. Nepečena palačinka na prvi strani. Palačinka je na prvi strani pečena ko postane takole motna – preverjajte z zgornjo sliko. Palačinka na drugi, obrnjeni strani. Čokoladne palačinke nadevane z bananino kremo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 10-13 palačink. Odvisno od velikosti. SESTAVINE: – 3 jajca– 14…

Preberi več

Jabolčna čežana

Kuhana jabolka s cimetom in sladkorjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4 jabolka– 1-2 l vode– 5 klinčkov/nageljnovih žbic– ščepec cimeta– sladkor OPIS PRIPRAVE:    Jabolka olupimo, jih razrežemo na četrtine ter jim odstranimo peške, pecelj in muhe. Nato vsako četrtino še razrežemo na tri dele, da nastanejo dokaj majhni…

Preberi več

Ocvrte/pohane kruhove šnite

Pripravljen pladenj, mleko z jajci in olje, ki se segreva. Cvrenje namočenih kruhovih rezin. Ocvrte šnite med odtekanjem na pladnju. Ocvrte šnite z sladkorjem. V ozadju jabolčna čežana. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut  Za 12 šnit. SESTAVINE: – 2,5 dcl mleka– 3 jajca– sladkor– 12 kosov kruha ( priporočam razpolovljene štručke ) OPIS PRIPRAVE:   …

Preberi več

Krhki pustni flancati

Moka, rumenjaki, maslo, vino, sladkor, kisla smetana, sol in pecilni prašek v posodi.   Mešanje sestavin.   Malce zmešanim sestavinam dodan sneg.   Testo pripravljeno na počivanje. Rezanje kock iz testa.   Začetek oblikovanja kock.   Desni rob zavihate pod kvadrat.   Ga potegnete skozi luknjico od zareze.   Del ki ste ga potegnili skozi…

Preberi več

Klasičen tiramisu

Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Mascarponejeve krema. Namakanje piškotov v kavino tekočino. Oblikovanje tiramisuja. Tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 12 večjih kosov. Pekač velikosti približno 30×60 cm. SESTAVINE: – 1,5 l mascarponeja– 8 manjših jajc– 240 g sladkorja v prahu-vanilin sladkor– 1 liter kave– 8 žlic ruma– kakav v prahu-500 g baby piškotov…

Preberi več

Čokoladni tiramisu

Razpolovitev biskvita. Stopljena bela čokolada. Mascarponejeva krema. Čokoladni tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 6 večjih kosov. Pekač velikosti približno 20cm x 40 cm. SESTAVINE: Sestavine za kremo: – 750 g mascarponeja– 2 jajca– 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu  ( lahko več če ste še večji sladkosned kot jaz 😉 )–…

Preberi več

Carski praženec – šmorn

Carski praženec je čudovita jed, ki je prav tako dokaj enostavna za pripraviti. Masa za carski praženec. Peka carskega praženca. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 jajca-3-4 žlice olja – ščepec soli (1/3 čajne žličke)– vrečka vanilinega sladkorja– 250 – 300 g moke-2 dcl mleka– 2/3 vrečke pecilnega praška– sladkor…

Preberi več

Cimetove ladjice s pudingom

Cimetove ladjice s pudingom so odlična sladica, ki poleg okusa še prav privlačno izgleda. Roladica in krogec iz listnatega testa. Listnati krogci na pekaču. Kuhan vanilijev puding. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 6 šalčk. SESTAVINE: – 1/2 kupljenega listnatega testa – cimet-4 žlice sladkorja– 1 vrečka vanilijevega pudinga– 300-400 dcl mleka– Sadje, piškoti za…

Preberi več

[sg_popup id=1]