Anina kuhinja

Lešnikov biskvit z nougat / lešnikovo čokolado

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Stepeni rumenjaki z sladkorjem.   Presejanje moke s pecilnim praškom v posodo.   Zmes za biskvit brez snega.   Končana zmes za biskvit v pekaču. Rezanje in dodajanje lešnikove čokolade.   Nepečen lešnikov biskvit s čokolado.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 50…

Preberi več

Jabolčna čežana

Kuhana jabolka s cimetom in sladkorjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4 jabolka– 1-2 l vode– 5 klinčkov/nageljnovih žbic– ščepec cimeta– sladkor OPIS PRIPRAVE:    Jabolka olupimo, jih razrežemo na četrtine ter jim odstranimo peške, pecelj in muhe. Nato vsako četrtino še razrežemo na tri dele, da nastanejo dokaj majhni…

Preberi več

Ocvrte/pohane kruhove šnite

Pripravljen pladenj, mleko z jajci in olje, ki se segreva. Cvrenje namočenih kruhovih rezin. Ocvrte šnite med odtekanjem na pladnju. Ocvrte šnite z sladkorjem. V ozadju jabolčna čežana. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut  Za 12 šnit. SESTAVINE: – 2,5 dcl mleka– 3 jajca– sladkor– 12 kosov kruha ( priporočam razpolovljene štručke ) OPIS PRIPRAVE:   …

Preberi več

Rožičev biskvit prelit s stopljeno čokolado

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov.   Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg.   Nepečen biskvit v pekaču.   Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko) Za 16 kosov….

Preberi več

Krhki pustni flancati

Moka, rumenjaki, maslo, vino, sladkor, kisla smetana, sol in pecilni prašek v posodi.   Mešanje sestavin.   Malce zmešanim sestavinam dodan sneg.   Testo pripravljeno na počivanje. Rezanje kock iz testa.   Začetek oblikovanja kock.   Desni rob zavihate pod kvadrat.   Ga potegnete skozi luknjico od zareze.   Del ki ste ga potegnili skozi…

Preberi več

Mančmelov – Munchmellow

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Spečen biskvit.   Stopljena čokolada.   Prekrivanje biskvita z sladkanim snegom.   Zabadanje zobotrebca v pečen sneg, ki se je napihnil.   Prekrivanje snega in peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 18 manjših kosov. Za pekač velikosti…

Preberi več

Klasičen tiramisu

Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Mascarponejeve krema. Namakanje piškotov v kavino tekočino. Oblikovanje tiramisuja. Tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 12 večjih kosov. Pekač velikosti približno 30×60 cm. SESTAVINE: – 1,5 l mascarponeja– 8 manjših jajc– 240 g sladkorja v prahu-vanilin sladkor– 1 liter kave– 8 žlic ruma– kakav v prahu-500 g baby piškotov…

Preberi več

Čokoladni tiramisu

Razpolovitev biskvita. Stopljena bela čokolada. Mascarponejeva krema. Čokoladni tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 6 večjih kosov. Pekač velikosti približno 20cm x 40 cm. SESTAVINE: Sestavine za kremo: – 750 g mascarponeja– 2 jajca– 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu  ( lahko več če ste še večji sladkosned kot jaz 😉 )–…

Preberi več

Orehova potica

Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝    Janez…

Preberi več

Carski praženec – šmorn

Carski praženec je čudovita jed, ki je prav tako dokaj enostavna za pripraviti. Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Masa za carski praženec.   Peka carskega praženca.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 jajca -3-4 žlice olja – ščepec soli (1/3…

Preberi več

[sg_popup id=1]