Anina kuhinja

Jabolčna orehova cheesecake pita

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: za tortni pekač 22-26 cm (večji obod, nižja bo torta)

Sestavine:

Sestavine za podlago:
200 gramov piškotov – keksov ali polnozrnatih piškotov
50 gramov orehov
80 gramov masla
3 žlice marelične marmelade/džema

Sestavine za nadev:
500 gramov skute
200 gramov mascarpone sira
150 gramov kisle smetane
100 gramov Dr. Oetker vanilijevega mletega sladkorja
20 gramov Dr. Oetker koruznega škroba
sok ene limone
1/2 čajne žličke Dr. Oetker limonine lupinice
3 jajca

Sestavine za jabolčni nadev:
3 jabolka
3 žlice sladkorja
ščepec cimeta
3-4 žlice limoninega soka
150 ml vode
1 zvrhana žlica Dr. Oetker koruznega škroba

Sestavine za okras:
150 ml sladke smetane za stepanje
1 žlica Dr.Oetker sladkorja v prahu
2 žlici mascarpone sira

Postopek:

Natisni

Piškote in orehe zmeljemo. Maslo stopimo, nato pa vse skupaj zmešamo in pritisnemo ob dno dobro namaščen pekač. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10 minut.

V posodi zmiksamo skuto, mascarpone, kislo smetano, limonin sok, sladkor, koruzni škrob in limonino lupinico. Posebej stepemo jajca. Nato pa jih počasi vmešamo k kremi.

Čez podlago namažemo marelični džem in čez prelijemo kremo. Položimo v segreto pečico na 160 stopinj za 45 minut. Pečico odpremo in pustimo cheesecake notri 30 minut do ene ure da se počasi ohlaja.

Nato ga do konca ohladimo v hladilniku.

Jabolka olupimo in zrežemo na manjše koščke. Prestavimo v ponev in zalijemo z vodo da jih voda prekriva. Dodamo malce cimeta, sladkor in kuhamo 10-15 minut, da se omehčajo. V posodo dodamo vodo, škrob in limonin sok. Zmešamo in vmešamo med kuhana jabolka. Če je vse skupaj pregosto ko se zgosti, dodamo še malo vode. Prelijemo čez cheesecake. Ohladimo.

Sladko smetano stepemo. Dodamo ji sladkor in sir in stepemo v enotno zmes. Nabrizgamo jo okrog cheesecake pite.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]