Anina kuhinja

Domači pečeni kurtoši

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 12-14 minut

Količina: 8-10 kurtošev

Sestavine:

Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
70 gramov sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka svežega kvasa (40 gramov)
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
5-7 žlic ruma

Sestavine za obliv:
4 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
4 žlice vode
1 čajna žlička limoninega soka

Dodatne sestavine:

čokoladni ali drugi željeni namazi za premaze
sladkor za posip
Dr. Oetker krokant za posip
Dr. Oetker mrvice za posip
rastlinsko olje za premaz

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

Jajca stepemo.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 1 uro.

Po tem času ga razvaljamo na pravokotnik ali kvadrat debeline polovice centimetra. Zrežemo na trakove.

Prazne pločevinke od piva oblečemo v aluminijasto folijo in premažemo z oljem.

Trakove povijemo okrog pločevink in jih z rokami potisnemo in povaljamo po kuhinjski površini.

Položimo na papir za peko in naprej v segreto pečico na 220 stopinj za 10-12 minut. Po nekih 7-8 minutah jih po želji lahko malo obrnemo da se povsod enakomerno zapečejo.

Preden se zaključite zadnji dve minuti peke jih premažemo z rastlinskim oljem in pečemo še dve minuti.

Vse sestavine za obliv zmešamo z metlico.

Ohlajene premažemo z oblivom in povaljamo po željenem posipu.

Počakamo da se sladkorni obliv strdi, da bo držal željen posip na mestu. Nato pa po želji notranjost premažemo z željenim namazom.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.