Sestavine:
Sestavine za piškote:
3 jajca
100 gramov sladkorja
90 gramov moke
20 gramov temnega grenkega kakava v prahu
Sestavine za kremo:
135 gramov beljakov
90 gramov sladkorja
200 gramov sladkorja – toliko vode da prekrije sladkor
Sestavine za obliv:
250 gramov bele čokolade
70 gramov olja
Postopek:
NatisniJajca ločimo. Rumenjake zmešamo s sladkorjem. Iz beljakov ustvarimo čvrst sneg in mu dodamo rumenjake. Narahlo premešamo in med mešanjem dodamo moko zmešano s kakavom.
Maso z dresirno vrečko nabrizgamo v obliki kupčkov na papir za peko. Pečemo na 175 stopinjah 15 minut. Ohladimo.
Iz beljakov in sladkorja naredimo čvrst sneg. Iz sladkorja in vode skuhamo sladkorno raztopino – da doseže 117 stopinj. Stopljen sladkor vmešamo v beljakovo zmes. Kremo nato mešamo da se med mešanjem ohladi. Mešamo kar nekih 10-15 minut. Med mešanjem in hlajenjem se bo tudi zgostila.
Nabrizgamo jo na pečene piškote.
Čokolado in olje stopimo na nizki temperaturi. Ohladimo.
Indijančke potopimo v čokoladni obliv.
Položimo jih v hladilnik da se čokolada strdi, nato pa s temno čokolado in zobotrebcem narišemo strašne izraze. 😉
Strašne duhce indijančke sem pripravljala za noč čarovnic. Pri pripravi mi je pomagal Boschev MUM5, ki ima že vgrajeno tehtnico in je zato še bolj priročen pri ustvarjanju. O robotu več informacij najdete tukaj.