Anina kuhinja

Atijeva češpljeva – slivova marmelada

Moj ati že 20 let vsako leto kuha češpljevo (tako ji reče on) in marelično marmelado in za moje pojme je pravi ekspert. Njegova marmelada je najboljša in vedno je zmanjka v trenutku. Zame in za vas, sem dokumentirala pripravo, pri kateri sem mu pomagala in si vestno zapisovala njegove mere in navodila. Zato da…

Preberi več

Ozimnica – preprosta jabolčna kaša

Jabolčna kaša je super ozimnica, zaj jo lahko množično uporabljate pri peki – sploh pri peki sladic, ki ne vsebujejo jajc. Kaša je namreč popolno nadomestilo. Seveda pa je slastna tudi sama po sebi in zna biti luštna malica. Kašica je primerna tudiza dojenčke in malčke od 4 mesecev naprej. (brez dodanega cimeta in vanilije…

Preberi več

Kumarični zeleni ajvar ali namaz

Poleg cukini buč, ki delajo kot nore, je letos naš vrt poln tudi svežih kumar. Preprosto preveč jih je, da bi jih sproti pojedli. Imam jih poln hladilnik (za vse, ki vas zanima imam Boschev hladilnik z VitaFresh predalom, ki zares dolgo ohrani svežino sadja in zelenjave) in shrambo in odločila sem se da jih…

Preberi več