Anina kuhinja

Breskvin džem z metinim sirupom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 2-3 večje kozarčke ali 4 manjši

Sestavine:

Sestavine:
1200 gramov breskev
200 gramov sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker Gelfix super plus 4:1
70 ml domačega metinega sirupa – recept tukaj (lahko ga izpustimo in nadomestimo z dodatnimi 50 grami navadnega sladkorja)
2 žlici limoninega soka

Postopek:

Natisni

Gelfixu dodamo dve žlici sladkorja.

Breskve dodamo v vrelo vodo in jih kuhamo 2-3 minutke. Takšne s penovko poberemo ven in malce ohladimo pod mrzlo vodo, ter olupimo.

Olupljene vsaj malo ohladimo – da bomo lažje rokovali z njimi. Nato pa zrežemo na drobno, dodamo v posodo in mu vmešamo Gelfix s sladkorjem.

Vsebino med rednim mešanjem pripeljemo do vretja, nato pa dodamo še preostali sladkor in sirup. Kuhamo 5 minut (ves čas mešamo) in na koncu vmešamo limonin sok. V kolikor želimo fin džem vsebino spasiramo, preden vlivamo v kozarčke. Sama sem džem spasirala z nekaj impulzi. Nato ga prelijemo v sterilizirane kozarčke in dobro zatesnimo.

Zavijemo jih v brisačo in pustimo da se džem ohladi.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.