Anina kuhinja

Domač metin sirup

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: /

Količina: cca 2 litra sirupa

Sestavine:

Sestavine:
1 liter vode
1 kg kristalnega navadnega sladkorja
15 gramov Dr. Oetker Citronka Special za bezgov sirup ali Dr. Oetker Citronka original
30-40 vejic mete (čimvečja količina kot gre v sirup)

Postopek:

Natisni

Vodo in sladkor segrevamo in mešamo na srednjem do višjem ognju da se sladkor popolnoma stopi. Takšnega ohladimo.

Ohlajenemu narežemo s škarjicami liste in stebla mete. Dobro vmešamo in pustimo stati 10 ur. Takrat dobro vmešamo Citronko in spet pustimo čez noč stati, torej vsaj 12-14 ur, lahko pa tudi vse do 24 ur.

Takšen sirup spustimo skozi fino cedilo in vlijemo v sterilizirane steklenice in jih dobro zapremo.

Sirup lahko serviramo z ledenimi kockami in mu dodamo še malo svežega limoninega soka, ali pa ga dodamo vročemu čaju namesto sladkorja ali medu, da obogati okus in osladka. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.