Sestavine:
Sestavine:
2-2,5 kg podolgovate paprike
380 ml rastlinskega olja (repično, sončnično)
250 ml vinskega kisa
sol po okusu
5-6 strokov česna – ali več če ga imate radi
Postopek:
NatisniKozarčke in pokrovčke steriliziramo. Sama jih položim za 10 minut v segreto pečico na 100 stopinj.
Paprike operemo in dobro osušimo.
Položimo na papir za peko in pečemo na žar funkciji v pečici da počrnijo. Takšne obrnemo okrog in pečemo spet toliko časa da počrnijo tudi na drugi strani. Meni je to vzelo cca 30-40 minut.
Pečene položimo v plastično vrečko ali posodico in zatesnimo da se do toplega ohladijo. Takšne olupimo in jim odstranimo peclje in semena.
V posodo dodamo olje, kis in sol in vse skupaj zavremo. Poskusimo in po okusu dosolimo do dobrega okusa.
Vsako pečeno papriko pomočimo v tekočo mešanico in položimo v kozarček. Med sloji dodajamo narezan česen. Na koncu zalijemo s tekočino in pazimo da na vrhu pustimo centimeter prost. Dobro zatesnimo in ovijemo v odejo, ter pustimo da se ohladijo.
Vložene pečene paprike za ozimnico sem pripravljala v prelepih kozarčkih za vlaganje iz Merkurja. Poleg njih najdete tudi še ogromno drugih izdelkov in pripomočkov za ozimnico.