Sestavine:
Smetanov hren:
250 gramov kisle smetane
50 ml sladke smetane
1-2 žlici jabolčnega kisa
2 pesti naribanega hrena
Jabolčni hren:
2 jabolka
2 žlici kisa
3-4 žlice vode
2 pesti naribanega hrena
Vloženi hren:
2-3 pesti naribanega hrena
1 žlica sladkorja
1/2 čajne žličke soli
jabolčni kis da prekrije hren
30 ml sončničnega/repičnega olja
Postopek:
NatisniHren naribamo.
Za smetanov hren zmešamo vse naštete sestavine in ga postrežemo ali shranimo v hladilnik.
Za jabolčni hren naribamo jabolki. Zmešamo ju z vsemi naštetimi sestavinami za jabolčni hren in postrežemo ali shranimo v hladilnik.
Za vloženi hren v kozarček dodamo naribani hren. Solimo ga in sladkamo, ter premešamo. Zalijemo ga s kisem, da ga prekrije. Na vrh vlijemo olje. Zapremo in hranimo v hladilniku.