Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana ali plačana po 25.04.2025, v dostavo predana po 5.5.2025. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Velikonočni hren na tri načine

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: /

Količina: /

Sestavine:

Smetanov hren:
250 gramov kisle smetane
50 ml sladke smetane
1-2 žlici jabolčnega kisa
2 pesti naribanega hrena

Jabolčni hren:
2 jabolka
2 žlici kisa
3-4 žlice vode
2 pesti naribanega hrena

Vloženi hren:
2-3 pesti naribanega hrena
1 žlica sladkorja
1/2 čajne žličke soli
jabolčni kis da prekrije hren
30 ml sončničnega/repičnega olja

Postopek:

Natisni

Hren naribamo.

Za smetanov hren zmešamo vse naštete sestavine in ga postrežemo ali shranimo v hladilnik.

Za jabolčni hren naribamo jabolki. Zmešamo ju z vsemi naštetimi sestavinami za jabolčni hren in postrežemo ali shranimo v hladilnik.

Za vloženi hren v kozarček dodamo naribani hren. Solimo ga in sladkamo, ter premešamo. Zalijemo ga s kisem, da ga prekrije. Na vrh vlijemo olje. Zapremo in hranimo v hladilniku.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]