Anina kuhinja

Jabolčni puding

Skuhana jabolka.   Odcejena voda.   Zmešan puding z vodo.   Vmešavanje zmesi za puding v jabolčni sok.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 8 oseb. SESTAVINE: – 9 jabolk – približno 2 litra vode – 4 žlice sladkorja – 2 vrečke vanilijevega sladkorja – 3 klinčki – 3 vrečke vanilijevega pudinga OPIS…

Preberi več

Ameriške palačinke z rozinami

Dodane rozine v narejeno zmes.   Končna zmes.   Peka palačink.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 15-20 palačink. SESTAVINE: – 1-2 pesti rozin – 20 žlic moke – 4 jajca – 1 vrečka pecilnega praška – 20 žlic mleka – 2 žlici sladkorja – mali ščepec soli – 1 vrečka vanilijevega sladkorja…

Preberi več

Smetanova breskvina torta z mascarpone sirom

Presejanje moke v zmes za biskvit.   Biskvit v pekaču.   Pečen biskvit.   Vmešavanja sira v stepeno smetano.   Prva namočena plast biskvita z narezanimi breskvami.   Dodajanje kreme.   Prva plast končana.   Vlaženje druge plasti biskvita.   Sestavljena torta.   Končni smetanov premaz.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure ( skupaj…

Preberi več

Pečene banane z medom in mandlji

Peka banan na medu.   Pečene banane.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 banana – 4 čajne žličke medu – 2 žlici mandeljevih lističev OPIS PRIPRAVE: Banano narežemo na koščke debeline 1 centimetra ali malo manj. V ponvi segrejemo med in madeljeve lističe. Nato dodamo narezano banano in…

Preberi več