Anina kuhinja

Jagodna torta z vanilijevo kremo in biskvitnim dnom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: torta premera 24cm

Sestavine:

Sestavine za biskvitno podlago:
– 4 jajca
– 60 gramov domačega sladkorja z burbonsko vanilijo
– 65 gramov gladke moke
– 0,5 RUF pecilnega praška
– 25 gramov masla

Sestavine za kremo:
– 500 ml mleka
– 5 rumenjakov
– 30 gramov škroba
– 50 gramov masla
– 100 gramov domačega sladkorja z burbonsko vanilijo
– 6 RUF lističev želatine
– sok 1 limone

Ostale sestavine:
500 gramov svežih jagod,
50-70 ml mleka
3-4 žlice jagodne marmelade
4 zvrhane žlice mascarpone sira
1 bio limona

Postopek:

Natisni

Jajca in sladkor penasto vmešamo. Sestavini miksamo kar nekje 10-15 minut. Presejano moko zmešamo s pecilnim praškom. Suhe sestavine počasi vmešamo s spatulo v jajčno maso. Na koncu dodamo še stopljeno maslo, ki ga ohladimo na sobno temperaturo. Zmes počasi premešamo s spatulo in jo vlijemo v namaščen pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo 20-25 minut na 180 stopinjah.

Jajca in sladkor premešamo, dodamo škrob. Mleko segrejemo skoraj do vretja, z metlico vmešamo jajčno zmes in premešamo, da se zmes poveže. Pristavimo nazaj na štedilnik in med stalnim mešanjem kuhamo še nekih 10minut. Krema mora dobiti strukturo pudinga. Liste želatine namočimo, ožamemo in vmešamo v vročo kremo. Dodamo še 50g masla. Ko je krema ohlajena, dodamo še 500 ml stepene smetane.

Ohlajen biskvit postavimo na podstavek,navlažimo z mlekom. Okrog biskvita damo obroč za torte. Jagode razpolovimo, jih položimo na biskvit – tako, da so naslonjene na obroč. Biskvit premažemo še s 3 žlicami marmelade. Čez vlijemo vanilijevo kremo in torto postavimo v hladilnik, najbolje kar čez noč.

Ko je torta dobro ohlajena in strjena, odstranimo obroč. Mascarpone zmešamo z lupinico in sokom ene limone. Nabrizgamo vzorčke po vrhu torte in okrasimo z jagodami in cvetovi jagod.

Jagodna torta z vanilijevo kremo in biskvitnim dnom je odlična in preprosta torta, pripravljena s slaščičarsko vanilijevo kremo zmešamo s stepeno smetano in želatino.

Namesto jagod lahko uporabite tudi drugo sadje po okusu.

Komentarji

  1. Ana pozdravljena,
    katere trgovine prodajajo Ruf izdelke? Zaenkrat sem jih nekaj zasledila samo v Dm.
    Hvala,lp
    Polona

Komentarja ni mogoče oddati.