Božični orehovi mafini

Stepen sneg levo, in ostale sestavine za nadev desno.   Presejanje moke v stepeno jajčno zmes. V posodi zraven mleko in olje.   Narejena zmes za mafine in nadev.   Prvo polnjenje modelčkov z zmesjo za mafine.   Pokrivanje z drugo plastjo zmesi čez nadev.   Okrašeni mafini. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut ČAS…

Preberi več

Praznični Miklavževi parkeljni / parklji

 Samo za vas domači recept za praznične parkeljne. Pripravljene sestavine.   Zdrobljen nevzhajan kvas v sladkanem mleku.   Pokrit kvas.   Vzhajan kvas.   Maslo, sladkor, olje v luknjici sredi moke.   Grobo mešanje prej naštetih sestavin.   Dodajanje sladkanega mleka s kvasom.   Grobo vmešane sestavine.   Odstranjevanje grobo zmešanih sestavin na kuhinjsko površino….

Preberi več

Smetanova skutna torta s kiviji in bebi piškoti

Ločena jajca v posodah, namaščen pekač, pripravljena moka in sladkor.   Zmiksani rumenjaki s sladkorjem.   Stepen sneg.   Potresen namaščen pekač z moko. Na dnu pod maslom in moko odrezan peki papir.   Sejanje moke in pecilnega praška.   Primešanje snega.   Končna zmes ob namaščenem pekaču.   Stisnjeni limonin sok. V posodi skuta,…

Preberi več

Mafini z nutelo in mletimi lešniki preliti s stopljeno čokolado

Stepena jajca in sladkor. Stepena zmes za mafine brez lešnikov. Vmešanje lešnikov v zmes. 1. polnjenje šalčk. Dodana nutela. Zadnje polnjenje šalčk. Stopljena čokolada z maslom. Pečeni mafini. Pečeni mafini obliti s čokolado in potreseni z lešniki. Zraven kakav. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut ČAS PEKE: 20-25 minut Za 12 mafinov. SESTAVINE: – 2…

Preberi več

Enostavni orehov tiramisu

Sejanje moke v ostale sestavine. V ozadju sneg.   Dodajanje snega.   Končno dodajanje orehov.   Pečen biskvit. V kozarcu zmešano mleko in  rum.   V ozadju mascarpone sir ( 2 posodici ). V posodah stepeni rumenjaki in sneg.   Zmešan sir z rumenjaki. Ob strani sneg v oranžni posodi.   Premazan biskvit s kremo….

Preberi več

Metrski kolač malce drugače

Stepeni rumenjaki in sladkor. ( enako pri svetlem in temnem biskvitu ) Presejanje moke, pecilnega praška, kakava in čokolade v prahu v stepene rumenjake s sladkorjem, katerim je bil dodano mleko in olje. Vmešavanje snega v preostale sestavine. Nepečen temni biskvit v pripravi na peko. Presejanje moke in pecilnega praška v stepene rumenjake s sladkorjem,…

Preberi več

Čokoladni razpokani piškoti s sladkorjem v prahu

Zmešan sladkor, kakav in olje v posodi. V manjši posodi stepena jajca. V ozadju moka in pecilni prašek. Presejanje moke v ostale sestavine. Čokoladna zmes po hlajenju in sladkor v prahu. Narejeni surovi piškotki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure ( čez noč morajo biti v hladilniku ) SESTAVINE: – 90 g kakava v prahu– 120…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Testo za rogljičke

Jajca, olje, sol in moka v posodi. Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Narejeno testo. Testo radeljeno na 4 dele. Na sliki se vidjo le trije, saj se en del že valja. Krog razdeljen na osmine. Ustvarjanje rogljička. Mazanje rogljičkov z rumenjaki. Pečeni rogljički. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri Za približno 30 rogljičkov. SESTAVINE: – 750-800…

Preberi več

Rožičev biskvit prelit s stopljeno čokolado

Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov. Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg. Nepečen biskvit v pekaču. Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko) Za 16 kosov. Pekač velikosti približno 40×60 cm. SESTAVINE: – 4 jabolka– 5 jajc– 250 g sladkorja– 1 vrečka vanilin sladkorja–…

Preberi več

[sg_popup id=1]