AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Pečeni Kinder hippo pustni krofki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 8-10 minut

Količina: cca 24 krofkov

Sestavine:

Sestavine:
2 jajci
100 gramov moke
100 gramov sladkorja (lahko je 20 gramov tega sladkorja vanilijev sladkor)
ščepec soli
1/2 vrečke pecilnega praška
35 ml sončničnega ali drugega rastlinskega olja
35 ml mlačne vode
+ 300 gramov bele čokolade + 3 žlice rastlinskega olja
+ Kinder hippo čokoladica na krofek

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da se prostornina poveča za vsaj še enkrat in postane zmes svetlo rumena.
Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Olje in vodo izmerimo v merilni lonček.
V rumenjakovo zmes po treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, dokler ni vse vmešano.

Na koncu z lopatko počasi po treh delih vmešamo še sneg.
Nadevamo v dobro namaščen pekač za krofke. Nadevamo jih tako da tretjino vrha pustimo prostega.

Pečemo nekih 8 minut na 180 stopinj Celzija in po tem časi preverimo z zobotrebcem, če so pečeni. V kolikor imamo kombinirano parno pečico med peko dodamo 1 stopnjo pare, da bodo ostali bolj sočni.

Pečene odstranimo iz pekača in ohladimo. Ohlajene pomočimo v stopljeno belo čokolado in nanjo pritisnemo Kinder čokoladico. Počakamo da se čokolada strdi.

Pečene Kinder hippo pustne krofe sem pripravljala z vrhunskimi Bosch aparati. Uporabljala sem Bosch indukcijski štedilnik, ročni mešalnik in njihovo kombinirano parno pečico.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.