Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Red velvet kolački

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10 za mini kolačke in 18 za klasične

Količina: 48 mini kolačkov ali 12 klasičnih kolačkov

Sestavine:

Sestavine za kolačke:
2 jajci
80 gramov sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
ščepec soli
200 gramov moke
60 ml rastlinskega olja
150 ml mleka
1/2 vrečke Dr. Oetker pecilnega praška
1-2 tubici Dr.Oetker rdečega barvila za kolače (količina je odvisna od željene barve – jaz sem uporabila 1,5 tubi)

Sestavine za nadev:
250 gramov kremnega sira
2 žlici limoninega soka
1 zvrhana žlica Dr.Oetker sladkorja v prahu

Sestavine za smetanovo kremo:
350 ml sladke smetane za stepanje
1 čajna žlička Dr.Oetker želatine fix
1 žlica Dr. Oetker vanilin ali klasičnega sladkorja v prahu
Dr.Oetker okraski

– Kartonasto škatlico s srčkom najdete tukaj

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Izmerimo olje in mleko. V posodi zmešamo moko s pecilnim praškom. Jajci ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg, in jim med stepanjem dodamo ščep soli. Rumenjake skupaj s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem stepamo da podvojijo prostornino. Vmešamo rdeče barvilo. Takrat izmenično dodajamo izmerjene tekoče sestavine in suhe. Na koncu nežno z lopatko vmešamo sneg.

Vse sestavine za nadev zmešamo skupaj.

V papirnate košarice naložimo po žlico zmesi. Dodamo čajno žličko nadeva, ter pokrijemo s polno žlico zmesi, da nadev pokrije. Pečemo v segreti pečici na 170 stopin 17-18 minut, da zobotrebec iz kolačkov pride ven čist. Odstranimo iz pekača in ohladimo.

Če uporabljamo mini mafin pekač, uporabljamo manjše količine zmesi in nadeva. Pečemo pa nekih 10-11 minut.

Mafine ohladimo. Ko so ohlajeni pripravimo kremo. Smetano stepamo do mehkega in takrat med rednim stepanjem dodamo želatino fix. Stepamo še sllabo minutko, nato pa vmešamo še sladkor. Nadevamo v brizgalno vrečko in kolačke nadevamo. Okrasimo z okraski in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.