Anina kuhinja

Jagoda vanilija puding valentinovi kozarčki

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 3 kozarčki

Sestavine:

Sestavine:
500 ml mleka
2 vrečki Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
2 žlici Dr.Oetker sladkorja v prahu
300 gramov zamrznjenih jagod
1 žlica medu
200 ml sladke smetane za stepanje
1 žlica Dr.Oetker želatine fix
1 žlica Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
sveže jagode in Dr.Oetker čokoladni srčki za okras

Postopek:

Natisni

Najprej skuhamo vanilijev puding. Dve tretjine mleka zavremo. V preostalo tretjino mleka vmešamo mešanico za vanilijev puding in sladkor v prahu.

Kuhamo da se puding zgosti in prelijemo v kozarčke da jih tretjinsko do polovično napolnimo. Ohladimo.

Zamrznjenim jagodam dodamo 100 ml vode in med. Zavremo in kuhamo 2-3 minute. Spasiramo. Izmerimo koliko tekočine pride iz pasiranih jagod. V posodo dodamo toliko vode da je skupna količina 500ml. V to vodo dodamo prašek za puding in ga zmešamo.

Vlijemo ga k vročim spasiranim jagodam in vsebino skuhamo da se zgosti in nastane jagodni puding.

Tega prelijemo čez vaniljev puding da pustimo majhne zgornji rob prost za smetano. Ohladimo.

Sladko smetano stepemo do mehkega. Med mešanjem dodamo želatino fix in jo stepamo eno minuto. Nato vmešamo vanilijev sladkor v prahu. S smetano okrasimo vrh kozarčkov in dodamo sveže jagode in bele srčke.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.