Anina kuhinja

Piškotna makova pita s čokoladnim ganachem

Piškotno makovo pito s čokoladnim ganachem sem pripravljala v prav posebnem Zenker pekaču, ki ponuja obliko, da pečeno pito ali kolač le preprosto nadevamo, ko je že pečena. Nadevamo lahko s svežim sadjem ali pa s takšnimi in drugačnimi nadevi, kot je recimo tokrat, ganache. Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v…

Preberi več

Marelična chia cheseecake pita s skuto in medeno marelično marmelado

Marelična chia cheseecake pita s skuto in medeno marelično marmelado je bila ustvarjena za mojega Liama, za njegov tretji rojstni dan. Je velik oboževalec marelic in bila je kot nalašč zanj. Pita je bila v celoti pripravljena iz sestavin iz Zlate ptičke, ki drži le najboljše lokalne izdelke in zaradi njih je bila pita še…

Preberi več

Hruškina limonina krostata

Hruškina limonina krostata je odlična poletna sladica popolna z poletnimi majhnimi hruškami. Ker pa vsebuje mlečne izdelke ki lahko nagajajo ljudem z laktozno intoleranco, bi želela poleg recepta deliti rešitev tudi za njih, ki jim omogoča da tudi oni lahko nrez slabe vesti posežejo po tej noro dobri krostati. LactaNON, ki je namenjen odpravljanju simptomov…

Preberi več

Zdrava jabolčno skutna pita z mandljevim krhkim testom

Lahek skutni jabolčni kolač sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 5x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla. Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več…

Preberi več