Sestavine:
Sestavine za krhko testo:
175 gramov navadne moke
1 rumenjak
2-3 žlici hladne vode
135 gramov masla ali margarine – hladnega
ščepec soli
2 žlici sladkorja v prahu
1/2 čajne žličke Dr. Oetker pecilnega praška
Sestavine za kremo:
300 ml sladke smetane
2-3 žlice Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu
25 gramov Dr. Oetker kakava v prahu
3 polne žlice čokoladnega namaza
2 žlici mletih grobih mandljev – opcijsko
Ostale sestavine:
200 gramov mlečne čokolade
3-4 žlice Dr. Oetker grobo mletih mandljev
Postopek:
NatisniNajprej pripravimo kremo za nadev. Sladko smetano stepemo do čvrstega in ji vmešamo sladkor, kakav v prahu, mlete mandlje in čokoladni namaz. Položimo v hladilnik za čas priprave in peke testa.
Moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol v mešalniku premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in nekaj mrzle vode, ter miksamo da se oblikuje testo.
Testo s prsti pritisnemo ob dno dobro namaščenih prostorčkov pekača za mini pite. Pekač položimo v hladilnik za 30-60 minut. Če se mudi pa za 10-15 minut v zamrzovalnik. Po dnu ga z vilicami napikamo.
Testo pečemo v pečici segreti na 180 stopinj na zgornji tretjini nekih 15 minut, da se robovi nežno obarvajo.
Pite popolnoma ohladimo.
Takšne potopimo v stopljeno mlečno čokolado, potresemo z mandlji in počakamo da se čokolada strdi. Ko je strjena nabrizgamo kremo in smo končali.