Anina kuhinja

Borovničevo limonina sirova cheesecake pita

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: pekač za pite premera 26 cm

Sestavine:

1 zavitek Tre Mullini krhkega testa iz Eurospina
2 polni pesti svežih borovnic
1-2 žlici breskvine ali marelične marmelade
400 gramov Land mascarpone sira iz Eurospina
2 žlici kisle smetane iz Eurospina
sok in lupinica ene bio limone
2 žlici Diamant sladkorja v prahu iz Eurospina
ščepec soli
2 jajci
kisla smetana za premaz
borovničev džem za okras

Postopek:

Natisni

Mascarpone sir, limonin sok, lupinico, sladkor, sol, jajci in kislo smetano z metlico zmešamo da postane zmes enotna.

V namaščen pekač za pite razporedimo testo. Premažemo ga z breskvino marmelado in potresemo s svežimi borovnicami. Prelijemo čez pripravljeno zmes in položimo v pečico za 30-35 minut, da se robovi pite obarvajo rjavkasto.

Pito popolnoma ohladimo in okrasimo s kislo smetano in borovničevim džemom.

Za ogled vseh ugodnosti trgovine Eurospin, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.