Anina kuhinja

Praznični Miklavževi parkeljni / parklji

 Samo za vas domači recept za praznične parkeljne. Pripravljene sestavine.   Zdrobljen nevzhajan kvas v sladkanem mleku.   Pokrit kvas.   Vzhajan kvas.   Maslo, sladkor, olje v luknjici sredi moke.   Grobo mešanje prej naštetih sestavin.   Dodajanje sladkanega mleka s kvasom.   Grobo vmešane sestavine.   Odstranjevanje grobo zmešanih sestavin na kuhinjsko površino….

Preberi več

Kruhki s pica namazom

Sir, šunka, suha salama, kisla smetana, kečap, origano in  poper v posodi. V posodo dodano še eno jajce. Izgled končanega namaza. Namazani kruhki pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 20 nadevanih kosov francoske štručke. SESTAVINE: – francoske štručke ( Lahko tudi navaden kruh, če le teh nimate. Recept za domače francoske štruce najdete…

Preberi več

Krompirjeva juha s hrenovkami

Praženje čebule in surovega narezanega krompirja. Praženemu krompirju in čebuli dodana jušna osnova. Dodajanje začimb juhi. Narezana hrenovka oziroma dve polovici hrenovke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut ( s kuhanjem vred) Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 hrenovka oz. 2 polovici ( poljubna vrsta – svinjska, piščančja…)– 1 večja čebula– 4-5 srednje velikih krompirjev– 1,5…

Preberi več

Por z jajci

Por z jajci je hitro in enostavno pripravljena jed, ki je preprosto odlična za zajtrke, pa tudi za večerje in kosila. Praženje pora. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut SESTAVINE: -3-4 žlice sončničnega olja– 1 večji por– 4-5 jajc (odvisno od velikosti jajc)– ščepec popra, soli, peteršilja OPIS PRIPRAVE:      Začnemo z rezanjem pora na manjše…

Preberi več