Samo za vas domači recept za praznične parkeljne. Pripravljene sestavine. Zdrobljen nevzhajan kvas v sladkanem mleku. Pokrit kvas. Vzhajan kvas. Maslo, sladkor, olje v luknjici sredi moke. Grobo mešanje prej naštetih sestavin. Dodajanje sladkanega mleka s kvasom. Grobo vmešane sestavine. Odstranjevanje grobo zmešanih sestavin na kuhinjsko površino….
Kruhki s pica namazom
Sir, šunka, suha salama, kisla smetana, kečap, origano in poper v posodi. V posodo dodano še eno jajce. Izgled končanega namaza. Namazani kruhki pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 20 nadevanih kosov francoske štručke. SESTAVINE: – francoske štručke ( Lahko tudi navaden kruh, če le teh nimate. Recept za domače francoske štruce najdete…
Krompirjeva juha s hrenovkami
Praženje čebule in surovega narezanega krompirja. Praženemu krompirju in čebuli dodana jušna osnova. Dodajanje začimb juhi. Narezana hrenovka oziroma dve polovici hrenovke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut ( s kuhanjem vred) Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 hrenovka oz. 2 polovici ( poljubna vrsta – svinjska, piščančja…)– 1 večja čebula– 4-5 srednje velikih krompirjev– 1,5…
Por z jajci
Por z jajci je hitro in enostavno pripravljena jed, ki je preprosto odlična za zajtrke, pa tudi za večerje in kosila. Praženje pora. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut SESTAVINE: -3-4 žlice sončničnega olja– 1 večji por– 4-5 jajc (odvisno od velikosti jajc)– ščepec popra, soli, peteršilja OPIS PRIPRAVE: Začnemo z rezanjem pora na manjše…