No pa me je spet v trgovini zagledal lušten pekač in ga nisem mogla kar pustiti tam. 😉 Nastali pa so teli fletkani mafini. 🙂
Lepo snežno nedeljo vsem 😉
Čas priprave: 25 minut (skupaj s peko)
Za 35 malih mafinov ali 12 navadnih mafinov.
Sestavine:
– 2 jajca
– 260 g moke
– 95 g sladkorja
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 1 vrečka pecilnega praška
– 1,5 dcl mleka
– 0,5 dcl olja
– ščepec soli (1/3 čajne žličke)
– 2 pesti borovnic
– sladkor v prahu
Jajca in sladkor stepamo dokler za še enkrat ne povečata prostornine. V manjši posodi zmešamo moko s pecilnim praškom in jo presejemo v stepena jajca.
Prilijemo mleko in olje, dodamo sol in vse skupaj počasi zmešamo z električnim mešalnikom.
V pekač naložimo papirnate skodelice za mafine in vanje najprej nadevamo 1 čajno žličko zmesi. Na sredino vsakega mafina potisnemo borovnico
in vse skupaj pokrijemo s še eno čajno žličko zmesi.
Mafine pečemo 17 minut v segreti pečici na 180 stopinj.
Mafine ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu.
Mmm, dober tek 😉
Super! Pa papirnati modelčki so imenitni, prav za te praznične dni! Prisrčen pozdrav s severa.
Ooo hvala, tudi jaz menim da so ravno pravšnji za ta čas. 😉 Iz kje točno pa so pozdravčki – firbec pač 😉
Z Nizozemske, Zaandam.
Uuu kul :)) Tam je pa gotovo še lepše zasneženo 😉
Danes preizkušeno, super recept, namesto borovnic sem dala zmrznjene jagode. Moji sicer na pogled niso tako popolni kot tvoji, so pa dobri :))
Super 😉 Izgled niti pol toliko ni pomemben kot okus, tako da važno da so bili dobri. 😉