Sestavine:
Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka Fala svežega kvasa (40 gramov)
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
5-7 žlic ruma
Sestavine za nadev:
800 gramov grobe kokosove moke
500 ml sladke smetane
150 gramov stopljenega masla
6 žlic sladkorja v prahu
2 žlici vanilijevega sladkorja
4 žlice ruma
+ mleko ali stepeno jajce za premaz
Postopek:
NatisniVse sestavine za nadev premešamo. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati na sobni temperaturi.
Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.
V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.
Jajca stepemo.
V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.
Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.
Testo razdelimo na dva dela. Vsak del zvaljamo v tanek pravokotnik debeline cca 3-4 milimetrov. Nadevamo s polovico nadeva in zvijemo. Zrežemo na potičke široke cca 5-6 cm in polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Potičke pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati 30 minut. Take premažemo s stepenim jajcem.
Vzhajane položimo v segreto pečico na 200 stopinj (zgoraj/spodaj) na zgornjo tretjino za cca 20 minut, da se zlato rjavo obarvajo.