Sestavine:
4 jajca
160 gramov sladkorja
1 čajna žlička vanilijeve paste (ali 1 vanilijev sladkor)
1 dcl sončničnega olja
1 dcl vode
200 gramov moke
1 polna čajna žlička pecilnega praška (ali vinskega kamna)
6 žlic domače marmelade (slivove, jagodne…)
6 žlic kisle smetane
sladkor v prahu za posip
Postopek:
NatisniJajca skupaj s sladkorjem stepamo 5 minut, da zmes podvoji prostornino. Moko in pecilni prašek zmešamo. V vrč dodamo olje in vodo.
Takrat dodamo vanilijevo pasto ali vanilijev sladkor. V treh delih menjajoče dodajamo moko s pecilnim praškom in vodo z oljem.
Mešamo le toliko da se sestavine povežejo, nato pa prelijemo v dobro namaščen in obložen pekač s papirjem za peko.
Položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 20-22 minut, da zobotrebec iz biskvita pride ven čist.
Biskvit popolnoma ohladimo, nato pa razpolovimo.
Spodnji del premažemo z marmelado, zgornji del pa s kislo smetano. Zložimo nazaj skupaj, potresemo s sladkorjem v prahu, zrežemo in postrežemo.
Babičina dobrota po receptu moje mami je en mojih najljubših receptov iz otroštva. Namazana z domačo slivovo marmelado je naravnost božanska.
Pri pripravi mi je pomagal moj najboljši kuhinjski prijatelj – Boschev Optimum in Boscheva pečica. 🙂