Anina kuhinja

Babičina dobrota po receptu moje mami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: pekač premera približno 20-30cm

Sestavine:

4 jajca
160 gramov sladkorja
1 čajna žlička vanilijeve paste (ali 1 vanilijev sladkor)
1 dcl sončničnega olja
1 dcl vode
200 gramov moke
1 polna čajna žlička pecilnega praška (ali vinskega kamna)
6 žlic domače marmelade (slivove, jagodne…)
6 žlic kisle smetane
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Jajca skupaj s sladkorjem stepamo 5 minut, da zmes podvoji prostornino. Moko in pecilni prašek zmešamo. V vrč dodamo olje in vodo.

Takrat dodamo vanilijevo pasto ali vanilijev sladkor. V treh delih menjajoče dodajamo moko s pecilnim praškom in vodo z oljem.

Mešamo le toliko da se sestavine povežejo, nato pa prelijemo v dobro namaščen in obložen pekač s papirjem za peko.

Položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 20-22 minut, da zobotrebec iz biskvita pride ven čist.

Biskvit popolnoma ohladimo, nato pa razpolovimo.

Spodnji del premažemo z marmelado, zgornji del pa s kislo smetano. Zložimo nazaj skupaj, potresemo s sladkorjem v prahu, zrežemo in postrežemo.

Babičina dobrota po receptu moje mami je en mojih najljubših receptov iz otroštva. Namazana z domačo slivovo marmelado je naravnost božanska.

Pri pripravi mi je pomagal moj najboljši kuhinjski prijatelj – Boschev Optimum in Boscheva pečica. 🙂

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.