Anina kuhinja

Utrujenost, pavza z otroškimi probiotiki, vitamin B12 in Magnezij

Utrujenost, pavza z otroškimi probiotiki, vitamin B12 in Magnezij

Dober mesec nazaj smo družinsko prebolevali trebušno virozo in avtomatično sva za tisti čas z dragim ukinila Viridianove probiotike in D3 kapljice, ker sta malčka ves čas bruhala. Potem sva z Liamom pristala v bolnici in je dragi popolnoma pozabil tudi doma nadaljevati. Teden, ki je sledil je bil hektičen in kar naenkrat sva se zavedla, da sva prenehala s probiotiki in kapljicami pri malčkih. Za štos sva situacijo pustila, da bi videla če se bo Timonovo stanje na koži zares kaj poslabšalo.

Nisva mogla verjeti, ampak njegove rokice, kjer ima žarišča izpuščajev so bile slabše. Odločila sva se, da začneva ponovno z dnevno uporabo in glej ga zlomka v dobrem tednu je bilo stanje bistveno boljše in ostaja boljše.Tudi otroka sta oba že tri tedne v vrtcu, kar je praktično čudež. Ta teden sta malce bolj kašljala, ampak se je ustavilo pri tem in hočem nočem, si moram priznati da očitno probiotiki in kapljice delujejo. Ponovno sem dobila potrditev da se vložek vanje splača. Več o probiotikih sem pisala tukaj, tukaj, tukaj, in tukaj.

Ker tudi mene zadnje mesece ves čas nekaj sezuva in sem bila bolj utrujena, sem se odločila da poleg nove dobave njunih probiotikov in D3 kapljic tudi sama naročim zase Viridianov B12 in Magnezij. Po nasvetih Sare iz Zdravega obroka, kjer vedno naročam probiotike, naj bi oboje pomagalo proti utrujenosti in tudi mojim težavam s suho, problematično kožo.

Zdaj oboje jem (vsak dan pred kosilom) že dva tedna in imam višek energije. 😀 Najbrž pomaga tudi dejstvo, da smo vsi že dva tedna zdravi – kar je pravi mali čudež, po dveh mesecih, v katerih je bil vsaj eden od štirih vedno prehlajen. Vsekakor pomaga tale sonček zunaj in prav žalostna sem, ko pomislim da nas ta prihajajoči teden spet čaka sneg.

Moram dodati, da sem si kožo na obrazu in lasišču popolnoma uredila. Kombinacija treh ponovitev globinskega čiščenja (o katerem sem pisala tukaj), tonika za obraz in vitamina B12 očitno deluje. Razlika je za 80%. In kot posledico sem skenslala obisk pri dermatologinji. 🙂

Še nekaj informacij v zvezi z B12 in Magnezijem napišem spodaj za vse, ki vas zanima. Še več informacij pa najdete na strani Zdrav obrok pod samimi izdelki. (tukaj in tukaj)

Vitamin B12 podpira normalno delovanje živčnega sistema, energijo presnove, normalne psihološke funkcije, imunski sistem in tvorbo rdečih krvničk. Vitamin B12 prispeva tudi k zmanjšanju utrujenosti.

Vsak organ v telesu, še posebej srce, mišice in ledvice, potrebujejo magnezij. Vsaka celica v telesu potrebuje magnezij. Magnezij aktivira encime, prispeva k nastanku energije in pomaga uravnavati ravni kalcija, bakra, cinka, kalija, vitamina D in drugih pomembnih hranil v telesu. Če poješ veliko sladkarij, spiješ veliko kave, si morda na eni od visokobeljakovinski diet (katere močno odsvetujem) ali pa se soočaš z večjim ali dolgotrajnešim stresom, potem je dodatek magnezija zate skoraj nujen. Magnezij je esencialni regulator telesnega metabolizma, predvsem živčnih celic.

Potrebe po magneziju se v telesu povečajo tudi v času nosečnosti, okrevanju po operaciji ali bolezni in po športnem treniranju.

Torej za vse, ki imate težave z utrujenostjo mogoče zanimiva ideja, da stestirate B12 in Magnezij. 😉