Anina kuhinja

Probiotiki, prehranska dopolnila za sveže mamice

Probiotiki, prehranska dopolnila za sveže mamice

Dva meseca nazaj sem za Timona naročala probiotike in ker sem bila z njihovim vplivom na njegov atopijski dermatitis zelo zadovoljna (o njem sem pisala tukaj), sem jih naročila še zase. Odločila sem se za isto znamko Viridian, bolj točno za Procare probiotike in zraven dodala še Ester-C prehransko dopolnilo, ki je v osnovi vitamin C s podaljšanim sproščanjem. Znan je po tem, da je bolj nežen do želodca – v 90% je to velika težava, saj vitamin C rad povzroča težave z želodcem. Ker nisem mogla vzeti ničesar za Liama saj je bil še premajhen, se mi je zdelo smiselno, da malenkost vsega dobi preko mleka, pa seveda tudi meni po dveh zaporednih porodih ne more škodovati, da se telo malce postavi na noge.

Z jemanjem sem začela ravno v času, ko je moja pot z materičnim vložkom Mirena šlo proti koncu (več tukaj) in na začetku zares nisem imela občutka, da name prav pretirano vplivajo, čeprav sem vedela, da mi vse skupaj lahko naredi le dobro. Moje počutje je bilo zaradi Mirene zares slabo. Zdaj, po dobrem mesecu dnevnega uživanja, končno opažam, da se sploh po prehranskem dopolnilu z vitaminom C počutim bolj nabito z energijo – kar pride zares prav, ko te ves čas obkrožata dva energijsko nabita malčka. Na začetku sem zjutraj po zajtrku zaužila probiotik. Potem se mi je večkrat zgodilo, da sem pozabila in jih pojedla po malici, ki je običajno neka malenkost, kot je kos sadja ali jogurt, in se mi je po njih noro spahovalo. Isto izkušnjo sem imela s prehranskimi dopolnili. Tako zdaj pazim, da probiotik in prehranska dopolnila skupaj zaužijem po kosilu, ko je obrok malce večji. Če prej pojem nekaj konkretnega s spahovanjem nimam težav. Prav tako ponavadi sredi dneva še najbolj potrebujem tisti energijski pogon, ko sem od tekanja, previjanja in sprehodov celega dopoldneva že malo utrujena.

Probiotike sem že porabila do konca, vseeno pa nadaljujem s prehranskimi dopolnili. Ko bom prenehala z dojenjem pa imam že v glavi nadaljevanje z Viridianovim Beta glukanom, ki je namenjem krepitvi imunskega sistema. V začeteku avgusta ga bom začela jemati, da bom pripravljena na jesen, ko bosta šla oba malčka v vrtec, saj pričakujem, da bomo, kot večina, domov kakšen mesec nosili viroze od a do ž.

image1

Vem, da smo imeli kar nekaj razprav o sevih probiotika Viridian, ampak ne glede na količino sevov, imamo pri nas z njimi super izkušnje in všeč mi je, ker so prav tako cenovno dosegljivi. Več informacij o Viridianovih izdelkih in probiotikih pa najdete na strani Zdrav Obroktukaj.