Anina kuhinja

Otroški probiotiki – Bactoflor proti Viridianu

Otroški probiotiki – Bactoflor proti Viridianu

Nekaj mesecev nazaj sem objavila naše izkušnje s prvim probiotikom, ki smo ga preizkusili pri nas. Objavo najdete tukaj. Na Facebooku ste se mnogi razpisali z vašimi izkušnjami in mnenji, kar vedno spodbujam in cenim. Vmes je bilo kar nekaj govora o številu sevov v probiotikih in tudi sama sem se malo več naučila. Veliko vas je predlagalo naj stestiram Bactoflor, ki je eden izmed najbolj znanih otroških probiotikov in iskreno tudi eden izmed najdražjih. Odločila sem se da z njim poskusimo, že zato ker me je strašno zanimalo, če bo po njih Timonovo stanje še boljše kot po Viridianovih otroških probiotik, na katerih smo bili pred tem.

Najprej me je malce zadela kap v lekarni saj sem za Bactoflor odštela 40€, medtem ko sem za Viridian odštela nekje 20€, kar je  še enkrat manj. Pa dobro, sevov ima res več in ni mi škoda denarja, če Timonu s tem olajšam njegovo problematično kožo, ki je odsev večih potrjenih alergij.

bactoflor_za_otroke_3

In smo ga jedli – približno mesec in pol je trajalo da smo škatlico “pojedli”. Pri Viridianu smo po dveh tednih začutili nežno izboljšanje (ne bistveno, ampak že nežno šteje) v stilu, da se je poslabšano stanje na koži hitreje normaliziralo kot pred uporabo probiotikov. Tukaj bi tako lahko pričakovala kvečjemu boljše stanje, če ne vsaj enako, glede na to da je v probiotiku več sevov. Čakala sem da “primejo” in zares niso. Pa sem si mislila, da je to najbrž zato, ker je pri nas poleti stanje na koži slabše kot pozimi, saj imamo alergije (živalsko dlako, pelode in trave) katerim smo poleti zunaj bolj izpostavljeni. Pa dobro, malo sem bila razočarana, ampak smo vseeno probiotik pojedli do konca. Potem smo se vrnili k Viridianu in glej ga zlomka – “slabši” probiotik z manj sevi, ki je bistveno cenejši, pri nas veliko bolje funkcionira. Timonu kožo spravim v red v dnevu/dveh – prej sem potrebovala 3-4 dni. Poleg tega je bil v zadnjem mesecu  že večkrat v bližini bolnih otrok in medtem ko se običajno naleze, je zdrav kot riba.

Za nas vem, da se od Viridian probiotika ne ločimo več. Kakšne pa imate vi izkušnje?

Več informacij o Viridianovem otroškem probiotiku najdete tukaj.

otro_ki_probiotiki_v_prahu_z_vitaminom_c_viridian_50g_1