Anina kuhinja

Velikonočna prata ali budl s hrenom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: za pekač 38x25 cm

Sestavine:

Sestavine:
700-800 gramov belih žemelj
700 gramov kuhane šunke
7 jajc
500 ml mleka
2 čajni žlički česna v prahu
šopek svežega peteršilja
3 polne žlice kisle smetane
1/2 čajne žličke popra
1 čajna žlička soli
2 žlici Droga hrena z jabolkom ali smetanovega ali delikatesnega klasičnega
maslo ali olje za premaz


Sestavine za postrežbo:

Droga hren z jabolkom ali smetanovi ali delikatesni klasični
kuhana jajca

Postopek:

Natisni

Žemlje in šunko narežemo na drobno. Mleko zavremo in prelijemo čez kruh. Premešamo.

V mešalnik dodamo jajca, hren, česen, poper, sol in kislo smetano. Zmešamo in prelijemo čez kruh. Dodamo šunko in narezan peteršilj in zmešamo. Pustimo stati za čas segrevanja pečice.

Pekač dobro namastimo z maslom ali oljem. Vanj razporedimo zmes.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 45 minut, da se vrh zlato rjavo zapeče. Malo ohladimo, nato pa zrežemo. Na vrh namažemo hren in dodamo jajce. Lahko pa hren in jajca postrežemo tudi le zraven.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.