Anina kuhinja

Svaljki v golaž omaki

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri

Količina: 5-6 oseb

Sestavine:

500 gramov govejega mesa (če lahko kupite bočnik)
2 rdeči čebuli
1 zvrhana čajna žlička mlete sladke paprike
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička soli
2 lovorjeva lista
1/4 čajne žličke mletega popra
100 ml rdečega vina
1 liter vode ali jušne osnove
100 ml vode + 1 zvrhana žlica moke
1000 gramov zamrznjenih ali svežih svaljkov
svež narezan peteršilj – količina po okusu

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na drobno. Ko se thermosignal na Tefal ponvi obarva rdeče dodamo malce olja. Na njem čebulo skupaj s ščepcem soli pražimo nekih 10 minut. Med praženjem vsake toliko časa lahko prilijemo malce vode. Ko se čebula spusti in lepo popraži dodamo narezano meso.

Pražimo ga da ponekod lepo porjavi, nato pa dodamo sladko papriko v prahu, paradižnikov koncentrat in poper. Pražimo minutko. Zalijemo z vinom, dodamo lovorjev list, vodo in sol. Premešamo in pokrito kuhamo 1-2 uri. Po tem času zmešamo vodo z moko in jo vlijemo k omaki da se lepo zgosti.

Po okusu omako dosolimo, nato pa dodamo skuhane vlivance.

Potresemo malce svežega peteršilja in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]