Sestavine:
Sestavine za testo:
700 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka Fala svežega kvasa (40 gramov)
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
5-7 žlic ruma
Ostale sestavine:
15-18 žličk čokoladnega namaza
sladkor v prahu za posip
1 jajce za premaz
Postopek:
NatisniMoko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.
V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.
Jajca stepemo.
V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno pocasto in mehko.
Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 1 uro.
Po tem času ga vzamemo iz posode in razdelimo na 15-18 kosov – odvisno od željene velikosti rogljičkov.
Vsak del posebej zvaljamo v elipso. Spodnji del zrežemo – kot vidite na videu. Dodamo čokoladni namaz, pritrdimo in zvijemo.
Rogljičke polagamo na obložen pekač s papirjem za peko in jih pustimo vzhajati 30 minut. Nato jih premažemo s stepenim jajcem in pečemo v segreti pečici na 220 stopinjah 12-14 minut minut, da se zlato rjavo obarvajo.
Pečene malo ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu.