Anina kuhinja

Tri video vaje za očvrstitev zadnjice, primerne tudi za mamice po porodih in nosečnice

Tri video vaje za očvrstitev zadnjice, primerne tudi za mamice po porodih in nosečnice

Drugi članek v sklopu video vaj za posamične dele telesa z Nušo Gnezdo – Nooshee FIT je tu. Več o novem video prijektu sem spisala prejšnji teden tukaj in tudi tokrat se zahvaljujem blagovni znamki Borotalco, ki je stopilo za najinimi članki. Za njihov novi dezodorant Borotalco Active namreč velja, da bolj kot se potiš, bolj deluje. Tudi diši omamno, po svežih citrusih v kombinaciji citronke in limete, če pa komaj čakate poletje, vas bo navdušil vonj po morski soli.

Prvi sklop videov za trebušne mišice najdete tukaj. Tokrat pa je tema očvrstitev zadnjice. 😉

Drugi članek sva z Nušo ustvarili s poudarkom na mišice zadnjice – po domače, za dober izgled vaše riti. 😀  Mogoče resda vaje na prvi uč izgledajo preproste in lahke, ampak so daleč od tega. Po treh ponovitvah boste konkretno čutile vašo zadnjico. Samo pazite, da jih zares izvajate pravilno. Zelo dobro si poglejte posnetek in poglejte kje vse me je popravila Nuša med izvedbo. Na hitro se zdi preprosto, ampak ljudje med vajami radi zakrivimo ali popačimo vajo, in si na koncu naredimo več škode kot dobrega. Več o vajah in navodila si lahko preberete v tekstu pred videom spodaj.

Vaje so še posebej primerne za mamice po porodih in nosečnice. Prav tako sva jih pripravile brez kakršnihkoli pripomočkov in jih tako lahko izvajate prav vsi. V tretjem videu uporabljava klopco – ki pa jo doma lahko nadomestite s sedežno ali nižjim stolom.

 

1. Vaja – Stranski odmik kolka

Uležete se na bok, spodnjo nogo pokrčite in boke rahlo porinete naprej, tako, da stisnete zadnjico. Telo je v ravni liniji. Zgornjo nogo počasi odmaknete gor in porinete rahlo nazaj, tako da začutite stranki del zadnjice.

Zakaj vaja?

Vaja krepi stranski del zadnjice in stabilizira kolke.

2. Vaja – Dvig bokov na klopi

Vležete se na klop/kavč, tako da so lopatice na klopi. Počasi začnete spuščati zadnjico proti tlom, ko se skoraj dotaknete tal, se dvignete nazaj gor in stisnete zadnjične mišice, za boljšo aktivacijo. Glava ne sme ostati zadaj. Gibanje poteka vzdolž celotne hrbtenice.

Nasvet pri izvedbi:

Če vam je vaja prelahka, lahko vajo izvajate tako, da držite eno nogo v zraku.

Zakaj vaja?

Vaja krepi mišice zadnjice in zadnje stegenske mišice.

3. Vaja – Dvig noge na vseh štirih

Postavite se na vse štiri. Dlani date pod ramena, kolena pod kolke. Medenico zasukate rahlo navznoter, tako da dobite nevtralni položaj hrbtenice. Stopalo obrnete navzdol in brcnete nazaj, vendar ne previsoko. Čutiti morate zadnjično mišico.

Zakaj vaja?

Vaja krepi zadnjico in hkrati stabilizira trup.