Anina kuhinja

Velikonočne potratne ladjice

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 9-12 ladjic - odvisno od željene velikosti

Sestavine:

Sestavine:
1 zavitek zvaljenega listnatega testa
6 žlic fine pasirane skute
1-2 žlici mletega sladkorja
7-9 polnih žlic mletih orehov
1 žlica medu
50 ml sladke smetane
1 zravnana žlica kisle smetane
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1 čajna žlička ruma
2 jajci
limonina lupinica polovice bio limone
¼ čajNe žličke cimeta
1 žlica limoninega soka
ščepec soli

cela orehova jedrca

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo nadeve.

Jajci ločimo na beljak in rumenjak. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjaku dodamo 4 žlice vode, zmešamo in pustimo za premaz.

Mletim orehom vmešamo cimet. Sladko smetano zavremo in ji vmešamo med , vanilijev sladkor in rum. Vlijemo čez orehe in pustimo minutko da se ohladi.

Skuto zmešamo s kislo smetano, sladkorjem v prahu, limonino lupinico in limoninim sokom. Na koncu ji vmešamo polovico snega.

Ohlajenemu orehovemu nadevu vmešamo drugo polovico snega.

Listnato testo zrežemo v oblike trapezov. Nadevamo po dolžimi s skutnim nadevom, nato pa še z orehovim. Zapognemo nasprotne robove da se prekrižajo in jih dobro stisnemo, da se ne bodo med peko razprli. Premažemo z rumenjakom in na stisnen del testa dodamo jedro oreha.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj nekih 25 minut. Če imamo parno pečico za čas peke vklučimo delno paro, drugače pa na dno položimo skledico z vodo.

Potratne ladjice, sem pripravila s pomočjo Boscheve vrhunske kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.