Anina kuhinja

Testenine z omako Carbonara

Bistvene sestavine za omako.

Omaka carbonara brez testenin.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 rumenjaka
– 10 polnih žlic parmezana
-100g pršuta ali pancete (kar imate pri roki, oboje naredi zelo okusno omako)
– 300-400 g testenin
– 250-300 ml smetane za kuhanje
– 1 dcl mleka
– 1 žlica moke
– ščepec peteršilja, soli (malo), popra

OPIS PRIPRAVE:

    Najprej si pripravite sestavine, in sicer ločite beljake od rumenjakov, saj boste za omako potrebovali le rumenjake. Rumenjakom dodate polovico mleka in jih dobro premešate. Nato na manjše kocke narežete pršut/panceto, ter seveda pristavite vodo za kuhanje testenin ( nasvete kako skuhati testenine najdete tukaj ).
  Nato v ponvi segrejete olje in mu dodate narezano panceto, ter jo pečete dokler, se rahlo ne zapeče, nato ponev odstavite in vanjo zlijete smetano za kuhanje in v omako zelo počasi vmešate rumenjake z mlekom, in sicer ko vlivate zmes v ponev je zelo pomembno da konstantno mešate, ker drugače se lahko pojavijo grudice. Ko rumenjake vmešate, dodajte sol ( malo soli, ker je že panceta sama slana ), poper in peteršilj. Vse dobro premešajte in pristavite ponev nazaj na ploščo, ki naj bo segreta na srednji do manjši temperaturi.
Omaki nato dodajte parmezan in ga dobro vmešajte. V manjši kozarec vlijte preostalo mleko in mu dodajte moko, ter vse skupaj dobro premešajte, ter ob konstantnim mešanjem vlijte v ponev. ( Če vam zmes osebno ne bo dovolj gosta, lahko dodate še malce moke, toda že z eno zravnano žlico boste dosegli kar zadostno gostoto omake. Seveda če ne marate gostih omak, lahko ta zadnji del ne izvedete.)
  Omako nato kuhamo na srednji do nizki vročini, dokler se primerno ne zgosti in nato zmešamo s kuhanimi testeninami.

 DOBER TEK

Komentarji

  1. Rumenjaki se dodajo čisto na koncu in se ne kuhajo z omako. Peteršilj? MOKA?!

    Fotka pa je lepa. 🙂

  2. Gospa Ana, omaka je super in všeč mi je ker se jajce dejansko skuha in se omako tudi kasneje lahko uporabi ali naslednji dan, kar se pri originalnem receptu ne da.

Komentarja ni mogoče oddati.